Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Keményen küzdöttek a Gyulai SE ökölvívói a békéscsabai pofonpartin

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gy. N. • SPORT • 2017. április 07. 15:40
Keményen küzdöttek a Gyulai SE ökölvívói a békéscsabai pofonpartin
A fürdővárosi egyesület sportolói békéscsabai, eleki, békési és magyarbánhegyesi bokszolókkal mérték össze tudásukat

A Gyulai SE fiatal ökölvívói is részt vettek a március 25-én Békéscsabán megrendezett pofonpartin. A fiatalok ugyan baráti mérkőzéseken mérték össze tudásukat, mégis minden erejüket beleadva, elszántan küzdöttek.

____Eredeti-pofonparti2.jpg

Balogh Adrián a ringben 

Fotó: V-Crew Photography  

A versenyzők Gyuláról, Békéscsabáról, Elekről, Békésről és Magyarbánhegyesről érkeztek a sportrendezvényre. A pofonparti baráti jellegéből adódóan minden mérkőzés eredménye döntetlen volt. A hangulat rendkívüli volt, a fiatalok kölcsönösen biztatták egymást.

A Gyulai Sportegyesületet öt ökölvívó, Kerepeczki Rita, Balogh Adrián, Tajti Dominik, Berndt Richárd és Csentős Gábor képviselte a versenyen. A sportolók edzője: Gyarmat Attila.  

 

____Eredeti-pofonparti1.jpg

Berndt Richárd mérkőzés közben 

Fotó: V-Crew Photography 

A nap legtechnikásabb mérkőzéseit a gyulai Berndt Richárd és Balogh Adrián vívta a 60 kg-os mezőnyben. Berndt Richárd a Békés TE válogatott ökölvívójával, Római Antallal küzdött meg, Balogh Adrián pedig a Békéscsabai Nagyszövetség versenyzőjével, Budai Rómeóval mérte össze tudását. A két mérkőzés során a GYSE bokszolói technikai tudásukkal, ügyes játékukkal és gyors ütéseikkel ellenfeleik fölé tudtak kerekedni. A gyulai fiatalok felkészültségük révén a többi edző elismerését is kivívták.

Az egyesület tagjai rendszeres résztvevői a békéscsabaihoz hasonló regionális szintű baráti versenyeknek, hisz ezzel is fejleszthetik tudásukat.

Gyarmat Attila elmondta, a GYSE ökölvívó szakosztálya 2016 októberében indult. A gyulai fiatalok trénere bokszoló múltja révén nagy tapasztalattal rendelkezik az ökölvívást illetően. Korábban az egykori Budapesti Honvédban bokszolt, ahol a mindenki által jól ismert Szántó Imre, Öcsi bácsi volt az edzője.

 

____Eredeti-pofonparti.jpg

A békéscsabai pofonparti résztvevői 

Fotó: Gyarmat Noémi  

A tréner a 70-es, 80-as években sikeresen működött GYSE ökölvívó szakosztályában kezdett sportolni Fábián Jánosnál. A korosztályos magyar bajnokságokon első, második és harmadik helyezéseket ért el. Eredményeit látva Szántó Imre karolta fel, ezután a Budapesti Honvédban folytatta sportolói pályafutását. Itt a korszak legnagyobb ökölvívóival, köztük Alvics Gyulával, Füzesi Zoltánnal, Bacskai Imrével és Szikora Istvánnal edzhetett együtt. Szántó Imre mellett Klein Csaba – aki Erdei Zsoltot is edzette később –, Badari Tibor, Orbán László és Énekes Árpád segítette a versenyekre való felkészülését.

Gyarmat Attila kiemelte: a Gyulán edző fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy elsajátítsák az ökölvívás alapjait, és elindulhassanak különböző versenyeken. Az edző tanítványainak lehetőséget biztosít arra is, hogy betekintsenek Öcsi bácsi és Bedák Pál budapesti edzéseire, és részt vehessenek azokon. Ez a tanítványok számára a tapasztalatszerzés szempontjából rendkívüli lehetőség, hiszen profi bokszolók között edzhetnek, és sokat tanulhatnak az elhangzott instrukciókból, feladatokból. Mindemellett Öcsi bácsi szakmai segítséget nyújt minden versenyző felkészítésében.

 

____Eredeti-Fradi.jpg

A GYSE ökölvívói és felkészítőjük az FTC sportolóival és edzőivel 

Fotó: Gyarmat Noémi 

A sportegyesület olyan támogatókat keres, akik segítenék a fiatal versenyzőket abban, hogy további sikereket érjenek el, és további lehetőséget biztosítanának arra, hogy a Ferencvárosi Torna Club edzéseihez hasonló szakmai képzésekben vehessenek részt.

A GYSE ökölvívóedzéseit az Implom József általános iskola tornatermében tartják – az Öcsi bácsiéhoz hasonló szakmai felfogásban és edzéstervvel. Az egyesület a technikai és a szakmai hátterét tekintve is folyamatos fejlődik, ami jó lehetőséget teremt a feltörekvő bokszolóknak. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)