Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tetoválással segítenek a cukorbetegeknek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. június 14. 13:25
Tetoválással segítenek a cukorbetegeknek Gyulán
A mintákat Laukó Mátyás ingyen varrja fel a diabéteszeseknek

Csaknem három hónapja készít ingyenes tetoválásokat cukorbetegek számára a gyulai Laukó Mátyás. A fürdővárosi tetováló az elsők között csatlakozott a magyarországi kezdeményezéshez, melynek lényege, hogy egy, a csuklóra elhelyezett tetoválás hívja fel a figyelmet arra, hogy a viselője cukorbeteg. Így egy esetleges rosszullét során megkönnyítik a segítők és a mentősök dolgát.

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

A kezdeményezés elindítói szerint az egységesített minta rosszullét esetén jelzi, hogy diabéteszes a beteg, így nem keverik össze az állapotát a részegséggel vagy a kábítószeres bódulattal.

– Azért vágtam bele, mert nagyon jó ötletnek tartottam a kezdeményezést, ami akár életeket is menthet. – Az egyik ismerősömtől, Marton Istvántól tudok erről a lehetőségről, ő volt a kezdeményezés ötletgazdája – mondta el lapunknak Laukó Mátyás. Hozzátette, hogy a három hónap alatt mintegy 20 ügyfele volt már, akik az ország több szegletéből érkeztek a kék karika feltetováltatására. 
 
– A legidősebb vendégem egy 93 éves néni volt, aki nagyon jól tűrte a tetoválást annak ellenére, hogy az ő bőrét sokkal nehezebb volt kidíszíteni. Más esetekben ez egy nagyjából 25 perces művelet, az ő esetében viszont 45 percig tartott – árulta el a tetováló.
 
Kérdésünkre azt is elmondta, hogy a kék körben egy T1 vagy egy T2 felirat található, ami arra utal, hogy egyes vagy kettes típusú cukorbetegsége van a viselőjének.  
 
Aki többet szeretne tudni az országos kezdeményezésről, vagy szüksége van egy életmentő tetoválásra, a Lifeguardtattoo.com oldalon tájékozódhat a legközelebbi helyszínekről és tetováló művészekről. 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)