Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ígéretes kezdés egy új sportágban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. november 29. 14:00
Ígéretes kezdés egy új sportágban
Laukó Mátyás a dobogó legfelső fokán végzett élete első sportlövő versenyén

A békéscsabai lőtér adott otthont az amatőr és haladó szintű versenyzőknek kiírt sportlövő kupának november 28-án. A zárt körben megtartott viadalon a gyulai Laukó Mátyás is célra tartotta fegyverét.

laukó Mátyás már első versenyén a dobogó legfelső fokára állhatott

 

Laukó Mátyás elmondta, mindig is érdekelte a sportlövészet, ám csak most augusztusban látta elérkezettnek az időt arra, hogy belekóstoljon a sportágba.

– Rengeteg videót néztem meg a témában, augusztusban pedig már arra gondoltam, hogy próbaképpen elindulok egy versenyen. A szabadtéren megrendezett kupán negyvenkilencen indultunk, 20, 60 és 100 méterre lévő célokat kellett minél pontosabban eltalálnunk. A versenyt a védekezési intézkedéseket maximálisan betartva tartották meg, egy-egy fordulóban csupán öten állhattunk a céltáblák elé – ismertette.

A gyulai sportember kiválóan teljesített, hiszen a mezőny első helyén végzett. Mint mondta, teljesen új élmény volt részt venni a megmérettetésen.

– Eddig a súlyemelésben jeleskedtem, ez a sportág azonban egészen más. Nagyfokú koncentrációt igényel, egészen más, mint amit eddig csináltam. Végig igyekeztem higgadt maradni, az utolsó versenyszámig próbáltam a legtöbbet kihozni magamból – mondta.

Laukó Mátyás kiemelte, egyénileg indult el a versenyen, ám a közeljövőben felkeresi a gyulai lövészegyesületet, hogy még több versenyzési lehetőséget és segítséget kaphasson.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)