Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Horváth Soma lezárt egy korszakot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. június 12. 15:00
Horváth Soma lezárt egy korszakot
Harmadik helyen végzett a gyulai tőröző az Olimpiai Reménységek Versenyén

A fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok adta a helyszínét az Olimpiai Reménységek Versenyének június 11-én. A szezon utolsó megmérettetésén Horváth Soma is a pástra lépett, ahol egy sportolói korszakot is lezárt.

Horváth Soma (jobb oldalon) Az évad utolsó versenyén is dobogóra állhatott

Fotó: Labos Bence

A fürdővárosi versenyző úgy vágott neki a harminckét indulót felvonultató tornának, hogy utolsó alkalommal képviselte a Gyulai SE csapatát. A mezőnyön érezhető volt már a szezonvégi fáradtság, de természetesen most is mindenki a győzelemért vette kezébe fegyverét.

Amint azt Szilágyi Attila, a gyulai tőröző nevelőapja elmondta, Soma két hét tatai edzőtáborozás után, nem a legjobb formájában kezdte a csoportfordulót, hiszen öt asszóból kettőt is elveszített. A komoly hullámvölgybe került gyulai vívónak azonban a főtábla előtt sikerült valamelyest rendezni a gondolatait, ám már ekkor is érződött rajta, hogy fizikailag rettentően el volt fáradva.

A főtáblán szoros mérkőzéseken tudott csak túljutni ellenfelein, hiszen 15–11-el lépett át fővárosi ellenfelén, míg a cseh riválisát 15–13-al búcsúztatta. – Utóbbi asszó már-már veszni látszott, de sikerült a 7–12-es pillanatnyi állást megfordítania, és ezzel bekerülnie a nyolcas döntőbe.

A legjobb nyolc között leendő klubtársával, Kovács Gergellyel került szembe, aki az utóbbi időben rendre jobbnak bizonyult Sománál. A „várvárosi” tőrözőnek azonban ezen a derbin sikerült olyan tartalékokat mozgósítania, ami továbblendítette az elődöntőbe. A kiváló vívásnak azonban meg lett a következménye, hiszen minden ereje elfogyott, fájdalmai és állapota miatt a verseny orvosa is megvizsgálta. – Többen kérték, hogy lépjen vissza a folytatástól, de nem akarta harc nélkül feladni.

Az elődöntőben újra a nagy rivális Szemes Gergő várt Somára, aki nagyon erősen kezdett, az asszó elején 5–2-re is elhúzott. Gergő azonban folyamatosan elkezdte ledolgozni a hátrányát, az erőn felül teljesítő gyulai versenyző pedig 8–8 után elengedte az asszót. A küzdelem értékét növeli, hogy riválisa a végső győzelmet is bezsebelte, Horváth Soma pedig a bronzérmes helyen fejezte be a versenyt.

 

Horváth Soma és Szilágyi Attila

Fotó: Labos Bence

A fürdővárosi tőrforgató nagyszerű szezont zárhatott, hiszen közel harminc nemzetközi versenyen vett részt. Egyéni teljesítményével versenyzési lehetőséghez jutott Szlovákiában, Ausztriában, Németországban és Olaszországban is. A kadet válogatott tagjaként képviselhette Magyarországot az oroszországi Sochiban rendezett EB-n, majd az olaszországi Veronában rendezett VB-n.

Horváth Soma a tanulmányait ősztől a Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolájában, a vívást pedig a FTC vívó szakosztályánál folytatja majd, ezzel lezárva sportkarrierjének egyik nagyon fontos szakaszát.  

– Nagyon szépen köszönöm a Gyulai Várfürdő felkészülésekben nyújtott támogatását, illetve mindenkinek hálával tartozom, aki drukkolt vagy bármilyen formában hozzájárult céljaim eléréséhez – mondta el zárszóként Horváth Soma.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)