Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sárközi József lesz a gyulai külterület új tanyagondnoka

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. június 12. 15:35
Sárközi József lesz a gyulai külterület új tanyagondnoka
A szakember egy fórumon mutatkozott be június 12-én

Tanyagondnoki fórumot tartottak a Gyepes-tanyán június 12-én, amelyen bemutatkozott a gyulai külterület új tanyagondnoka, valamint a tanyavilágot érintő problémákról és aktualitásokról tárgyaltak – tájékoztatta lapunkat Kiss Szabolcs, a Gyula Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének vezetője.

kiss szabolcs és sárközi józsef

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kiss Szabolcstól megtudtuk, hogy a gyulai külterület északi részének új tanyagondnoka Sárközi József lesz, akinek részt kellett vennie egy képzésen: ennek egyik „vizsgafeladata” egy tanyagondnoki fórum összehívása.

Az intézményvezetőtől megtudtuk, hogy a gyűlésen részt vettek a Duna-Tisza Közi Falugondnokok Egyesületének képviselői: ez a szervezet azért is különösen fontos, mert ők azok, akik szorgalmazták a kétezres évek elején, hogy a tanyasi világnak is legyen gondnoki jellegű szociális ellátása.

A fórumon a tanyavilágot érintő dolgokat tárgyaltak meg, majd bemutatkozott Sárközy József, Kiss Szabolcs pedig a digitális tanyatérkép fejlesztési lehetőségeiről számolt be, amely az intézmény és a társhatóságok – például a mentők vagy a rendőrség – munkáját segítik.

Megtudtuk továbbá, hogy a tanyagondnok elsődleges feladata, hogy segítse a szociális szolgáltatásokhoz való hozzájutást a tanyavilágban élőknek, akik a távolság vagy az útviszonyok miatt hátrányos helyzetbe kerülhetnek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)