Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lezárult a Hálózat a társadalmi vállalkozások sikerességéért című programsorozat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. május 12. 17:45
Lezárult a Hálózat a társadalmi vállalkozások sikerességéért című programsorozat
A testvérvárosi pályázat zárórendezvényét Gyulán tartották

2017 őszén indult el Gyula Város Önkormányzatának testvérvárosi pályázata, a Hálózat a társadalmi vállalkozások sikerességéért című programsorozat. A projekt zárórendezvényét május 11–13. között tartják Gyulán, a részletekről Hajnal Edit marketingreferens, projektmenedzser számolt be lapunknak.

a ditzingeni delegáció képviseletében ulrich bahmer tartott előadást

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A projekt célja a társadalmi vállalkozások bemutatása volt: ezek olyan szervezetek, amelyeknek elsődleges célja nem a profitszerzés, hanem az, hogy megoldást találjanak egyes társadalmi problémákra. Az eseménysorozat egyik elsődleges feladata az volt, hogy párbeszéd alakuljon ki a vállalkozások vezetői, valamint a testvérvárosok vezetői között.

Hajnal Edit elmondta, hogy a testvérvárosok delegációi május 11-én érkeztek a fürdővárosba. A rendezvény pénteki napján egy workshopot tartottak a projektvezetőknek, majd a polgármesterek együtt vacsoráztak a Park Hotelben.

A hétvége főeseménye május 12-én, szombaton 9 órakor kezdődött, az Erkel Ferenc Művelődési Központban hét ország részvételével rendeztek konferenciát. A rendezvényen a magyar előadók mellett olasz és német szakemberek is beszéltek, valamint előadást tartott a csíkszeredai és aradi delegáció is. A zárókonferencia a szociális gazdaság köré szerveződött, így ebben a témában hallhattak előadásokat a résztvevők. Az eseményt a Körös Táncegyüttes műsora zárta.

Hajnal Edit hozzátette, hogy a vasárnapi napot fakultatív programokkal töltik el a testvérvárosok képviselői.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)