Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több száz növény közül válogathattak a látogatók a Gyulai Virágok Fesztiválján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. május 12. 18:42
Több száz növény közül válogathattak a látogatók a Gyulai Virágok Fesztiválján
A növények mellett gyerekprogramokkal és koncertekkel várták az érdeklődőket

Pénteken a TNT-koncerttel kezdődött a Gyulai Virágok Fesztiválja, szombaton tovább folytatódott a rendezvénysorozat. A Béke sugárúton reggeltől kézművesjátszóház várta a gyerekeket, akik ügyességi játékokon is részt vehettek. A szerencsések  viráglufit vihettek haza a helyszínről.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A családi programok mellett Romantikus május címmel virágkötészeti kiállítás nyílt az Erkel Ferenc Művelődési Központban, és délelőtt került sor A képzelet virágai címmel meghirdetett gyermekrajz-kiállítás eredményhirdetésére is. 

A helyszínen már délelőtt rengetegen válogattak a különböző cserepes virágok, kaktuszok és fűszernövények közül. A látogatók akár kerti bútort és kisgépeket is vásárolhattak, valamint csilitermékeket is kóstolhattak a fürdővárosi fesztiválon. Aki akart, szavazhatott is arra, hol ette a legfinomabb virágos ételeket a városban.
 
A standokon lakástextil és kerti dekoráció is beszerezhető volt, emellett többek között záporvirágokat, díszcsalánokat, begóniákat és muskátlikat árultak a rendezvényen.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A helyszínen a díszvendég, Tihany városa hívta a gyulaiakat kirándulásra, amelyhez levendulás süteménnyel, limonádéval és borokkal csináltak még nagyobb kedvet. Petróczi Orsolya, a település TDM-vezetője lapunknak elmondta: a látogatóknak Tihany-kvízzel is készültek, amellyel számos díjat lehet nyerni. 
 
– Tihanyba egész évben érdemes ellátogatni, szinte nincs is olyan hétvége, hogy ne készüljünk valamivel a hozzánk érkezőknek. Télen és nyáron egészen más arcát mutatja a város, és mindig akad egy-egy programunk is – részletezte a szakember.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az egész napos virágpiacot délután Pepe manó műsora színesítette, majd a Gyulai ifjúsági Fúvószenekar biztosította a jó hangulatot.
 
Az este a Kávészünet és a Pernahajder Campbell koncertjével folytatódik, majd a Péterfy Bori and Love Band mutatja be legújabb lemezét. A kitartó fesztiválozók a koncert után egy látványos tűzzsonglőr-bemutatót is végignézhetnek a Tűzfészek tűzzsonglőrcsoport jóvoltából.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)