Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Európa legjobbjai között van az Almásy-kastély

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. május 11. 18:29
Európa legjobbjai között van az Almásy-kastély
Hamarosan kiderül, hogy milyen helyezést ért el a gyulai látogatóközpont az európai múzeumok versenyén

A napokban zajlik a European Museum of the Year Award, azaz a legjobb európai múzeumok versenyének döntője Varsóban. Ahogy korábban megírtuk, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont a legjobb negyven kiállítóhely közé került februárban. Május 12-én a díjátadó gálán derül ki, hogy milyen helyezést ért el a fürdővárosi kastély a legjobb múzeumok között.

A gyulai delegáció

Forrás: Facebook

A kastély május 10-én mutatkozott be a rendezvényen egy úgynevezett történetmesélési panel keretében. A fürdőváros legnagyobb múzeumát Nagy Adrienn néprajzos-muzeológus mutatta be egy kisfilm segítségével, amelyet Incze László készített. A kiállítóteret a helyszínen képviseli még Dombi Ildikó ügyvezető, Fábián Tamás kommunikációs vezető, Liska András történész, az Erkel Ferenc Múzeum szakmai vezetője, valamint Temesváry János műszaki vezető.

Telefonon értük utol Fábián Tamást, aki úgy fogalmazott, hogy a bemutatójuknak jó fogadtatása volt, pozitív visszajelzéseket kaptak. Mint mondta, minden múzeumnak lehetősége volt magával vinni valamit a díjátadóra, ők a Nemzeti illat nevű parfümöt választották.

A kommunikációs vezető elmondta, hogy nagyon jó lehetőség ez a rendezvény a tanulásra és a tapasztaltcserére, majd hozzátette, hogy szakmai együttműködések lehetősége is felvetődött, de erről egyelőre nem szeretett volna többet elárulni.

A versenyt lezáró díjátadó gálára május 12-én, szombaton az esti órákban kerül sor.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)