Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Június elejére készül el a gyulavári bekötőút felújított szakasza

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. május 11. 15:30
Június elejére készül el a gyulavári bekötőút felújított szakasza
Békés megyében tizenhárom szakaszon végeznek útrekonstrukciót TOP-forrásból 2018-ban

Június elejére fejeződhet be a gyulavári bekötőút 1,6 kilométeres szakaszának felújítása, a 44-es számú főút 1,8 kilométeres gyulai szakaszának rekonstrukciója pedig augusztus közepére készülhet el – derült ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Megyei Igazgatóságának május 11-i sajtótájékoztatóján.  

Virág Mihály, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója a sajtótájékoztatón 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Virág Mihály megyei igazgató kiemelte: Békés megyében 2018-ban csaknem 25 kilométernyi utat újítanak fel a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból, több mint 3,5 milliárd forintból. Jelezte, valamennyi út alsóbbrendű, azaz négy vagy öt számjegyű.

Közölte: a megyei beruházás összesen tizenhárom szakaszt érint. Munkálatokat végeznek Dévaványa és Gyomaendrőd között, valamint Kevermes és Orosháza között két-két szakaszon. Ugyancsak beruházás zajlik Tarhos és Békés között, Nagygyanté és Sarkadkeresztúr között, Szeghalom és Gyula között, továbbá Gyulán és Sarkadon. Felújítják a Gyula és Csorvás közötti utat Gerendásnál, a Gyula és Makó közötti utat Kétegyházánál, a Csabaszabadi és Medgyesbodzás közötti utat Pusztaottlakánál, valamint a Gyula és Mezőhegyes közötti utat Battonyánál.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Virág Mihály elmondta: a gyulavári bekötőút, azaz a dénesmajori út 1,6 kilométeres szakaszán március 26-án kezdődtek meg a munkálatok. Aláhúzta: a gyulavári bekötőútnak ez a legrégebbi és legkritikusabb állapotban lévő szakasza. Mint megtudtuk, a felújítás több mint 193 millió forintba kerül.

Az igazgató beszámolt róla, hogy a kedvezőtlen talajadottságok miatt deformálódott az út, ezért a teljes pályaszerkezetet meg kellett erősíteni. Közölte: a kivitelezés jelenleg 87 százalékon áll, a beruházás várhatóan június 8-ra készül el. Hozzátette: az út többi szakaszának a felújítására is igyekeznek forrást találni.

Arról is beszélt, hogy 3,3 milliárd forint hazai forrásból – tizenhárom szakaszon – csaknem 30 kilométernyi útburkolat újulhat meg idén a megyében. Ezek között szerepel a 44-es főút 1,8 kilométeres gyulai szakasza. Mint megtudtuk, a kivitelezés várhatóan június 1-jétől augusztus közepéig tart, a beruházás több mint 443 millió forintba kerül.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)