Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két versenyen is részt vettek a gyulai íjászok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. március 22. 15:51
Két versenyen is részt vettek a gyulai íjászok
A történelmi és az országos pályabajnokságon is elindultak a Kerecsényi László Íjász és Szabadidős Sportegyesület versenyzői

Két rangos országos seregszemlén is részt vett a Kerecsényi László Íjász és Szabadidős Sportegyesület március 17-én és 18-án. A gyulai versenyzők Budaörsön és Kunszentmiklóson is a céltáblák elé álltak.

A március 17-i Pálya Íjász Országos Bajnokságnak budaörsi Fusion Élmény és Rendezvényközpont adott otthont. A fővárosi versenyen a gyulai klub három íjásszal képviseltette magát, akik előzetesen egy kecskeméti rendezvényen szereztek kvalifikációt. Szántó István, Szántó Zoltán és ifjabb Szántó Zoltán 18 méterről lőtt a 40 centiméteres lőlapra összesen 72 lövést. A döntőben a kategóriák legjobbjai párbajoztak egymással, így alakítva ki a végső sorrendet.  

Szántó Zoltán remek teljesítménnyel jutott be kategóriájának döntőjébe, ahol a 7. helyet szerezte meg. Szántó István a hetedik helyen jutott be a döntőbe, ahol egy nagyszerű párbajjal küzdötte fel magát az első helyre.

A Történelmi Íjász Országos Bajnokság küzdelmeit Kunszentmiklóson rendezték meg március 18-án. A kétszázöt nevezéssel rajtoló viadalra a fürdővárosi egyesület négy versenyzővel érkezett.

A Lávárdi Melinda, Zvolenszki Gergő, Zvolenszki Richárd és Sárközi Lajos alkotta gyulai küldöttségnek a huszonegy célt kellett jól teljesítenie. Lovász Tamás, a klub elnöke ezúttal a főbírói tisztet vállalta magára. A verseny nyílt nevezésű volt, így nem kellett előzetes kvalifikáción részt venniük az indulóknak.

A résztvevőknek 3D-s életnagyságú állatalakokat, klasszikus lőlapokat és technikai, ügyességi célokat kellett lőniük.  

A fürdővárosiak közül Lávárdi Melinda III. osztályú minősítést szerzett. Zvolenszki Gergő 2. helyezést ért el I. osztályú minősítéssel, Zvolenszki Richárd 4. helyen végzett szerzett II. osztályú minősítéssel, Sárközi Lajos pedig az 5. helyen fejezte be a versenyt II. osztályú minősítéssel.

– Az egyesület tagjaira több hazai és nemzetközi verseny is vár, amelyek közül talán a legfontosabb az augusztusi Történelmi Íjász Világbajnokság, amelynek Gyula városa ad majd otthont – mondta el Lovász Tamás

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)