Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Három gyulait is kitüntettek a Békés megyei közgyűlés ünnepi ülésén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2018. március 16. 11:05
Három gyulait is kitüntettek a Békés megyei közgyűlés ünnepi ülésén
Elismerést vehetett át Czeglédiné Gurzó Mária, Schneider László és Zanócz István

Ünnepi ülést tartott a Békés megyei közgyűlés március 13-án, amelyen Zalai Mihály, a közgyűlés elnöke három gyulainak is díjat adott át. Elismerést vett át Czeglédiné Gurzó Mária, a Nicolae Bălcescu Román Gimnázium Általános Iskola és Kollégium vezetője, Zanócz István, a gyulai tűzoltóság parancsnoka, valamint Schneider László, a gyulai mentőállomás vezetője.

zanócz istván (bal oldalon), czeglédiné gurzó mária (jobbról a második) és Schneider lászló (jobb oldalon)

Fotó: Békés Megyei Önkormányzat – Zentai Péter

Az elhangzott laudáció kiemeli, hogy Czeglédiné Gurzó Mária szolgálatként értékeli munkáját, és fontos számára az innováció, hiszen meg kell felelnie az újabb és újabb kihívásoknak. Lényegesnek tartja a román nyelv és hagyomány ápolását, azok továbbörökítését.

Schneider László harminc éve dolgozik mentősként, elmondása szerint empátia és emberszeretet kell a hivatásához. Kiemelte, hogy a munkájukban sikerek és kudarcok is vannak, ez akkor is kiderült, amikor egy órán keresztül próbáltak újraéleszteni egy idős férfit, sikertelenül, de a felesége hálás volt az erőfeszítésért.

1989 óta dolgozik tűzoltóként Zanócz István, aki szerint hivatása felelősséggel jár, ráadásul jelentős társadalmi nyomás nehezedik rájuk. Kiemelte, hogy meg kell felelni a változásoknak, a bajba jutottakon pedig szívvel és lélekkel kell segíteni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)