Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szalagot kaptak a gyulai román gimnázium végzősei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. február 05. 10:00
Szalagot kaptak a gyulai román gimnázium végzősei
Negyvenhét maturandus búcsúzott az intézménytől

Két végzős osztály 47 tanulója kapott szalagot február 3-án a Nicolae Bălcescu román gimnázium szalagavató ünnepségén. A megjelenteket elsőként Czeglédiné Gurzó Mária intézményvezető köszöntötte, aki úgy fogalmazott: a diákok egy szimbolikus hídon állnak, amely összeköti a gyermekkort a felnőtté válást.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mint mondta, feltűzik a ruhájukra a szalagot, amely jelzi, hogy tetőpontjához értek a középiskolai tanulmányaik, hamarosan leteszik az érettségit. Az intézményvezető azt kívánta, hogy a végzősöknek legyen erejük álmaik megvalósításához, maradjanak derűsek, őszinték, legyen hitük és szeressenek.

Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében elmondta, minden nemzedéknek van egy meghatározó emléke a diákévekből, a mostani korosztálynak több ilyen is lesz, hiszen átélték a koronavírus-járványt, az orosz–ukrán háború kirobbanását vagy éppen a közel-keleti konfliktust.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kiemelte: mindezek nem ismert kihívások elé állítanak bennünket, mert olyan korszakhoz értünk, amely – köszönhetően az ismeretlennek – nyugtalansággal tölt el mindenkit, de nem kell, hogy az ismeretlen szorongás forrása legyen, ösztönözhet is minket, hogy többek, jobbak legyünk, megfeleljünk a kihívásoknak.

Aláhúzta: a diákok egy erős és összetartó közösség részei, nagyban köszönhetően a román gimnáziumnak, amely Gyula városának is hatalmas értéke.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kozma György, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnöke azt mondta, a szalag felfogható egyfajta kitüntetésként is, hiszen a maturandusok teljesítették az elmúlt éveket, és készen állnak a folytatásra, emellett jelképezi a román nemzetiségi közösséget is.

Kifejtette, hogy a diákok hozzájuk is tartoznak, hiszen fenntartóként felelősségük, hogy segítsék őket.

A köszöntők után a diákok műsorával, majd a keringővel folytatódott az ünnepség, amelyet közös vacsorával zártak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)