Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nem gyulladt ki a gyulai nyomda

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. május 22. 16:47
Nem gyulladt ki a gyulai nyomda
Parancsnoki ellenőrző gyakorlatot tartottak a fürdővárosi tűzoltóknak

Parancsnoki ellenőrző gyakorlatot tartottak a gyulai hivatásos tűzoltóknak május 22-én a gyulai Dürer Nyomdában.

Zanócz István, a gyulai tűzoltóság parancsnoka lapunk megkeresésére elmondta: a gyakorlaton a helyismereti foglalkozásokon elsajátított tudásukról kellett számot adniuk a tűzoltóknak.  

Kiemelte: nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyulai tűzoltók helyismeretet szerezzenek a város fontosabb intézményeinek épületeiben, üzemeiben, és ismerjék azok tűzoltástaktikai jellegzetességeit.

Kifejtette: az állománynak olyan helyzetekben kell alkalmaznia elméleti ismereteit, amelyek a valóságban is előfordulhatnak, és a tűzoltóknak mindent ugyanúgy kell csinálniuk, mint egy éles esetnél.

Mint megtudtuk, a szerdai gyakorlat feltételezése szerint a nyomda hajtógató gépsoránál tűz keletkezett, egy ember a füstben rosszul lett.

Az ellenőrző gyakorlatot tizennyolc tűzoltó hajtotta végre négy tűzoltóautóval. A járművek közül három Gyuláról, egy Békéscsabáról vonult a helyszínre.

Zanócz István arra is kitért, hogy a szolgálatparancsnok irányításával minden héten tartanak gyakorlatot a városban vagy a környező településeken. Parancsnoki ellenőrző gyakorlatból hat van egy évben, idén ez volt a második.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)