Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mozaikot kapott ajándékba a város a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra megrendezéséért

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. május 22. 11:30
Mozaikot kapott ajándékba a város a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra megrendezéséért
Az alkotás a gyulai tűzoltóparancsnokságra került

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Mozaikot ajándékoztak Gyula városnak mint a 24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszínének, az alkotást a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon helyezik ki – számolt be róla Görgényi Ernő polgármester május 22-én a tűzoltóságon tartott sajtótájékoztatón.

A városvezető elmondta: a mozaikot Franz-Rudolf Sieren 75 éves mettlach-orscholzi tűzoltó készítette, aki a nemzetközi tűzoltófesztivál valamennyi helyszínét megajándékozta egy hasonló alkotással.

A gyulai tűzoltóságon ez a harmadik mozaik, ami felkerül a falra, a másik kettő az 1993-as és a 2009-es csillagtúrának állít emléket.  

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Görgényi Ernő a sajtótájékoztatón köszönetet mondott a szervezőmunkájáért Dudaszeg József nyugalmazott tűzoltó ezredesnek, a szervezőbizottság elnökének és Kiss József nyugalmazott tűzoltónak, a szervezőbizottság titkárának.

Kiss József lapunknak kifejtette: a résztvevők a szakmai és a turisztikai programokkal is elégedettek voltak. Hozzátette: mintegy nyolcszáz tűzoltó regisztrált a négynapos eseményre, de ennél többen érkeztek a fürdővárosba.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Zanócz István gyulai tűzoltóparancsnok úgy fogalmazott: a fürdőváros és a helyi tűzoltóság is a nemzetközi tűzoltótársadalom figyelmének a középpontjába került a rendezvénynek köszönhetően. A gyulai parancsnokságon jelenleg hatvan tűzoltó dolgozik, közülük többen is vannak, aki a korábbi gyulai csillagtúrákon is részt vettek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)