Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megoldódik a vízelvezetés a Scherer Ferenc utcában és a Hosszú utcában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. február 02. 15:25
Megoldódik a vízelvezetés a Scherer Ferenc utcában és a Hosszú utcában
Az érintett szakaszok több mint 44 millió forintból újulnak meg

Több mint 44 millió forintból hozzák rendbe a németvárosi Scherer Ferenc utca és Hosszú utca csapadékvíz-elvezetését – erről Kónya István alpolgármester és Mittag Mónika, a körzet képviselője tartottak sajtótájékoztató február 2-án. A felújítás része annak a pályázatnak, amely a város több pontján is lehetővé teszi a vízelvezetés korszerűsítését.

mittag mónika és kónya istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Gyula Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül 400 millió forintot nyert a város belterületén található csapadékvíz-elvezető rendszer felújítására, korszerűsítésére, valamint egyes szakaszokon a bővítésre – kezdte Kónya István. – Ez a 400 millió forint nagyjából a város kétharmadát lefedi, hiszen ebből az összegből tizenegy területre tudunk koncentrálni, ahol meg tudjuk oldani a belvízelvezetési problémákat, amelyeket már korábban indítványoztak a képviselők.

Az alpolgármester kiemelte, hogy az egyik ilyen terület a Scherer Ferenc utca és a Hosszú utca, amelyet Mittag Mónika javaslatára illesztettek be a programba. Kónya István szerint ha a végére érnek ennek a hatalmas összegű beruházásnak, akkor nagyot lépett előre a város a vízelvezetés kérdésében.

Megtudtuk, hogy benyújtottak egy másik pályázat is, amely újabb 400 millió forintot hozna a városnak, ezzel az összeggel pedig további területeken valósulhatnának meg korszerűsítések.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– A megválasztásomat követően, az itt élő emberek azonnal megkerestek ezzel a problémával – mondta Mittag Mónika. A képviselő úgy fogalmazott, hogy amikor kiírták a pályázatot, akkor egyből a Scherer Ferenc utca jutott eszébe, hiszen a mai napig keresik az ott élők azzal, hogy a házak előtt és a kertekbe is folyamatosan áll a víz a megfelelő elvezetőrendszer hiánya miatt.

A Scherer Ferenc utcában a 33. és 45. szám között mintegy 175 méteren, a 23. és 33. szám között, valamint a Hosszú utcában, összesen 274 méternyi zárt csatorna fog épülni, amely csatlakozik a meglévő csatornákhoz. Az összegben benne van az újraaszfaltozás is, így tehát az úttest is megújul. Az összköltség 43 millió 600 ezer forint, a tervezést pedig a Mult és Fia Kft. végzi.

A csatornaépítés várhatóan március végére fejeződik be, az aszfaltozási munkák befejezését pedig június végére várhatják az érintett utcák lakói.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)