Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tartós élelmiszert és főtt ételt is tehetünk a gyulai ételdobozba

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. január 29. 10:00
Tartós élelmiszert és főtt ételt is tehetünk a gyulai ételdobozba
Rászorulókon segít az adománydoboz

Ahogy arról már korábban beszámoltunk: egy doboz tűnt fel Gyulán néhány hónappal ezelőtt. Az ételekkel teli adománydoboz a rászorulókon segít, és a Béke sugárúti evangélikus templom mellett található lelkészi hivatal elé helyezték el.

A gyulai ételgyűjtő doboz

Forrás: Gyulai csevegő Facebook-oldal

A szekrénykékben élelmiszerek vannak, és bárki vehet belőlük, ha szüksége van az ott lévő májkrémre, péksüteményekre, lekvárra, vagy éppen arra, amit ott talál. Megkerestük az ötletgazdákat, és megkérdeztük őket a jótékony kezdeményezés legfontosabb részleteiről.

Smudláné Fazekas Gitka beszélt nekünk a  Re-formáló Egyesület Enni adok – Enni kapok nevű akciójáról, amelyről kiderült: nem a gyulai az első állomásuk. 

– Egyesületünk baráti szerveződésből alakult 2017 augusztusában. Előtte is segítettük a környezetünkben lévő hátrányos helyzetű embereket, családokat, de szerettünk volna hivatalos keretet adni ennek, ezért jött létre az egyesület. Alapvetően Budapest XXII. kerületében terveztük a dobozok elindítását, mivel ez a lakóhelyünk. Viszont az indulás után annyi város jelentkezett, hogy kialakítottunk egy feltételrendszert, amivel az adott városokban is el tudjuk indítani az ételdobozokat – árulta el az ötletgazdák egyike. 
 
Hozzátette: a rászorulón nem kizárólag a hajléktalanokat értik, bárki vehet a dobozokból, akinek nehezére esik a napi betevő előteremtése.
 
– Sajnos a mai világban rengeteg olyan család él, ahol hiába dolgozik akár anyuka és apuka is, a fizetésük csak a lakhatás és a rezsiköltség kifizetésére elég, élelemre már nagyon kevés jut. Nekik is hasznosak lehetnek az ételdobozok – emelte ki az egyesület kapcsolattartója. 
 
Azt is megtudtuk, az ételdobozok ötlete nem az övék, az országban már több hasonló akciót indítottak el, de a lelkesedés sok helyütt  elfogyott. Smudláné Fazekas Gitka elmondta, hogyan próbálják életben tartani az adományozó kedvet az egyes településeken. 
 
– Dobozaink működését helyi önkéntes csapatokkal, a folyamatos kapcsolattartással, promóciókkal, támogatók keresésével segítjük, így a dobozaink sosem üresek!
 
Az Enni adok ételdobozok a nap 24 órájában nyitva állnak, így a gyulai is. Akinek van fölösleges élelmiszere, a gyulai Béke sugárút 29. szám alatt megoszthatja azokkal, akiknek jól jön néhány falat. Tartós élelmiszert és főtt ételt egyaránt várnak a szervezők és főképp a rászorulók.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)