Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán sem tartanak nyilvános misét és istentiszteletet a katolikus, evangélikus, református és baptista egyházak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. március 21. 09:00
Gyulán sem tartanak nyilvános misét és istentiszteletet a katolikus, evangélikus, református és baptista egyházak
A román ortodox egyház nem szünetelteti a szertartásait

Nem tartanak nyilvános miséket a katolikus templomokban március 22-től – adta hírül a néhány nappal ezelőtt Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, ezért megkerestük a Gyulán működő egyházakat, hogy megkérdezzük, követik-e ugyanezt a protokollt.

A Nádi Boldogasszony Plébánia internetes oldalán közzétették a MKPK közleményét, amelyről korábban ebben a cikkben írtunk. Az intézkedéseknek megfelelően a templomokat nem zárják be, de vasárnaptól nem tartanak nyilvános miséket.

A gyulai evangélikus egyházközség lelkésze, Pápai Attila kérdésünkre elmondta, ők is hasonlóan járnak el, a nyilvános istentiszteleteket felfüggesztették, tervezik, hogy online közvetítéseket tartsanak, valamint folyamatosan osztanak meg tartalmakat a Facebook-oldalukon. Hozzátette: az idősebb korosztály számára, akiknek nincs internetelérésük, írásban juttatnak el igehirdetést.

A gyulai református egyházközség a Facebook-oldalán adott hírt arról, hogy szüneteltetik a gyülekezeti alkalmakat, csak online tartanak kapcsolatot a hívekkel, vasárnapoként, 10 órakor pedig a Youtube-csatornájukon közvetítik az istentiszteletet. Honlapjukon és közösségi oldalukon elmélkedéseket, imádságokat tesznek közzé.

Merényi Zoltán, a gyulai baptista gyülekezet lelkipásztorától megtudtuk, hogy a héten már ők sem tartottak nyilvános eseményeket, a továbbiakban a bibliaórákat és az istentiszteleteket az internetes oldalukon fogják közvetíteni. Hozzátette, hogy idősebb testvéreik nagyrésze rendelkezik internet hozzáféréssel

A helyi román ortodox püspökség lapunk kérdésére elmondta: szertartásaikon általában kevesen vesznek részt, ezért továbbra is megtartják azokat. Az idős hívekkel is tartják a kapcsolatot, akik pedig nem tudják, esetleg nem akarják látogatni a miséket, de igénylik az egyházi szolgálatot, azokat otthonaikban is meglátogatják.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)