Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Évet értékeltek a Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesületénél

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. december 09. 10:00
Évet értékeltek a Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesületénél
A szervezet tavaly két pályázatot is elnyert az Emberi Erőforrások Minisztériumától
Aktív évet zárt a Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesülete – mondta el lapunknak Bálányi Györgyné elnök. A szervezet december 8-ai, évzáró ülésén dr. Görgényi Ernő polgármester tájékoztatta a tagokat a közigazgatási államreformról, a városvezetés gazdaságfejlesztési terveiről és a Gyulán megvalósult beruházásokról.
____Eredeti-GYHRCSD_0015.JPG

Az egyesület tagjait Dr. Görgényi Ernő tájékoztatta 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az egyesület februárban megválasztott új elnöke kérdésünkre kifejtette: a jelenleg 92 tagú szervezet legfontosabb célja, hogy közösségi és kulturális programokat szervezzen a településen élő időskorúaknak. Mint megtudtuk, az egyesület az elmúlt évben tagdíjakból és pályázati támogatásokból gazdálkodott.

– Tavaly 1,5 millió forintot nyertünk el az Emberi Erőforrások Minisztériumától, az összeget eszközbeszerzésre, programszervezésre és a működési költségeinkre fordítottuk – mondta el Bálányi Györgyné, hozzátéve, hogy a szervezet jövőre is pályázni szeretne.

Dr. Görgényi Ernő lapunknak kiemelte: a település nyugdíjasszervezeteit, illetve az időseket ellátó szociális intézményeket tömörítő Gyulai Idősügyi Tanács létrehozása lehetőséget teremtett a városvezetés és a szakma közötti egyeztetésre.

A polgármester emlékeztetett rá: idén hat idősklubot újított fel részlegesen a gyulai önkormányzat önerőből. Dr. Görgényi Ernő hozzáfűzte: a nappali ellátást biztosító intézmények fontos szerepet töltenek be a szociális rendszerben, hiszen megakadályozzák az egyedül élő idősek elmagányosodását. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)