Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Budapesti óvodapedagógusok jártak a Galbácskerti óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. október 31. 15:11
Budapesti óvodapedagógusok jártak a Galbácskerti óvodában
A gyulaiak a Freinet-módszerről cseréltek eszmét fővárosi kollégáikkal

A budapesti Játékvár Óvoda delegációját fogadták október 31-én a gyulai Galbácskerti óvodában. A találkozóra azért került sor, mert mindkét óvodában a Freinet-módszerrel nevelik az apróságokat, és az érintettek szerettek volna eszmét cserélni a módszer gyakorlati alkalmazásáról. 

A gyulai és a budapesti óvodapedagógusok 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Stefanovitsné Csuhai Erzsébet a gyulai tagintézmény óvodapedagógusa lapunknak elmondta: a Freinet-módszerrel már régóta dolgozik intézményük, amely évente egyszer találkozót is rendez.

– A program a gyakorlatiasságra és a gyermekközpontúságra épül. Számunkra nagyon fontos a kreativitás, együtt sütünk, főzünk a gyerekekkel, és gyakorlókertünk is van. Minden lehetséges eszközzel az életközeliséget igyekszünk behozni a mindennapokba – árulta el.

 A szakember hozzátette, hogy az óvodába járó gyerekek a módszernek köszönhetően talpraesettekké válnak, és kifejezetten fegyelmezettek is.

 

 Stefanovitsné Csuhai Erzsébet

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– Mindig projektekben dolgozunk, ennek az időszaknak a tematikája a tök. A múlt héten mindennap a tökkel foglalkoztunk, ami azt jelenti, hogy ahhoz kapcsolódó verseket, meséket, dalokat hallgattunk, és rengeteg kreatív játékunk is volt. A tematikához kapcsolódóan apró tárgyakat is készítünk, most éppen mandarinból barkácsolnak tökfejeket a gyerekek az egyik csoportszobában – tette hozzá az óvónő. 

A találkozón tizennyolc fővárosi vendéget fogadtak a helyiek. A budapesti szakemberek a fürdővárosiak gyakorlati módszerének tanulmányozása után közös ebéddel, majd városnézéssel zárták a Gyulán töltött napot.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)