Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Márton-napi vásárt tartottak a galbácskerti óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. november 11. 14:30
Márton-napi vásárt tartottak a galbácskerti óvodában
Idén a környezettudatosságra is figyeltek a szervezők

a környezettudatosságra is figyeltek a szervezők

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Márton-napi vásárt tartottak november 11-én a galbácskerti óvodában. Horváthné Sarkadi Ildikó tagintézmény-vezető elmondta: 2000 óta szervezi meg minden évben az eseményt az óvoda.

– Ilyenkor felidézzük többek között a mezőgazdasági munkák befejezésééhez és a téli pihenő kezdetéhez kötött népszokásokat – kezdte a tagintézmény-vezető. – Az elmúlt hetekben a gyerekek megismerkedtek Szent Márton legendájával, a Márton napjához fűződő népszokásokkal, az időjóslásokkal, a libával mint jelképpel.

Horváthné Sarkadi Ildikó kifejtette, szeptember óta készültek a gyerekek a rendezvényre. Idén nemcsak az ősz kincseiből készültek a portékák, hanem a fenntartható fejlődés szemléletét szem előtt tartva, újrahasznosított anyagokból, vagyis kupakokból, WC-papír-hengerekből, tojástartókból, dugókból, tejespoharakból, műanyag flakonokból.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A gyerekeket a szülők is segítették a különböző anyagok, termések összegyűjtésében, és ötleteket is adtak egy-egy portéka kitalálásához. Az ajándéktárgyakat a nagycsoportban rendezett vásáron értékesítettek a gyerekek. Az apróságok papírgarasért vásárolhattak, míg a vendégek pénzért tölthették meg a bevásárlókosaraikat. 

– Márton-nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor megengedett a jóízű falatozás, mulatság. Vásárunk megnyitásaként ezért dalos, táncos műsorral készültünk az idelátogatóknak – ismertette a tagintézmény-vezető. 

A gyerekek az óvó nénikkel együtt döntik majd el, hogy mire szeretnék költeni a befolyt adományt. Emellett a nagycsoportosok a Zöld Szív Ifjúsági Természetvédelmi Mozgalom tagdíját is ebből fizetik majd be.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

GYULAI HÍRLAP • 2021. november 11. 14:30
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)