Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulai kolbász története újratöltve!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • VBK • KULTÚRA • 2017. október 31. 13:25
A Gyulai kolbász története újratöltve!
A Gyulai Évszázadok Alapítvány új kötetét november 16-án mutatják be

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Jövőre ünnepeljük a gyulai húsipar születésének 150. évfordulóját. A Gyulai Évszázadok Alapítvány különleges ajándékkal lepi meg a várost: 12 év után ismét feldolgozták hentesiparunk történetét.

Az új album kiemelten foglalkozik a Gyulai Húskombinát és a helyi húsipar elmúlt 70 évének történetével, a csőd utáni újrakezdéssel. A 12 évvel ezelőtt készült interjúk mellett elmondja véleményét a közelmúlt eseményeiről Daka Zsolt, Dékány Ferenc, Zám András, de megszólal Ruck János is.

A könyv gazdagon bővített, új fotókkal, dokumentumokkal kiegészített, régi cikkeken keresztül mutatja be az egykori méltán híres gyulai hentesfamíliákat, de az elmúlt évtizedek és a jelenkor mestereit, szakembereit is. A kötetből megismerhetjük a mai meghatározó hentesvállalkozásokat, boltokat. Olvashatunk a régi vágóhídról, a filléres gyorsvonatokra alapozó egykori rendezvényekről, valamint a mai kolbász- és sódarmustra történetéről és a hagyományőrzők munkájáról.

A korábbihoz képest jóval több, 224 oldalon megjelenő reprezentatív albumból új, a Gyulai kolbászra alapozott ételrecepteket is megismerhetünk.

A könyv most is a Dürer Nyomdában készül, megjelenését kiemelten támogatja Gyula városa, a Gyulahús Kft., a Nemzeti Együttműködési Alap, Kovács József országgyűlési képviselő, a Gyulai Városbarátok Köre, valamint sok cég és magánember.

Az album bemutatója november 16-án csütörtökön 18 órától lesz a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban.      

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)