Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Dr. Bányai Tivadar osztályvezető főorvosnak nyújtották át idén a Pándy-emlékérmet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2017. október 16. 18:25
Dr. Bányai Tivadar osztályvezető főorvosnak nyújtották át idén a Pándy-emlékérmet
Enyediné Szegedi Gabriella Pándy-nővér címet, Farkas Éva Réthy nővér-díjat kapott

Először nyújtották át október 16-án, Pándy Kálmán emléknapján a Réthy-nővér kitüntető címet Gyulán. A díjátadást megelőzően a Pándy-fát a Pándy-emlékérem új tulajdonosa, dr. Bányai Tivadar osztályvezető főorvos ültette el a gyulai kórház udvarán, a Semmelweis-kertben. A hagyományoknak megfelelően az idei Pándy-nővért is megnevezték az eseményen.

Képünkön (balról jobbra): Enyediné Szegedi Gabriella, dr. Bányai Tivadar És Farkas Éva

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Tizenegy orvos, egy szakgyógyszerész és húsz ápoló, asszisztens kezdte meg munkáját az elmúlt esztendőben a Békés Megyei Központi Kórházban, mutatott rá dr. Becsei László főigazgató főorvos ünnepi beszédében. A Pándy-emléknapon elsőként őket köszöntötték, eskütételük is ekkor hangzott el.

A Pándy-emlékéremről a főigazgató főorvos elmondta, 1988 óta azok az orvosok kapják meg, akik hivatásukat magas szinten művelik, tudományos munkásságukkal pedig elismerést szereznek munkahelyüknek. Kiemelte, a Békés Megyei Központi Kórháznak ez a legfontosabb erkölcsi elismerése.

Régi hagyomány a Pándy-nővér kitüntető cím is, hangsúlyozta dr. Becsei László. Az elismerés a szaktevékenység hatékonyságának növelését célozza, s azok a dolgozók érdemlik ki, akik hozzájárulnak az intézmény hírének öregbítéséhez. A Réthy-nővér díjat viszont idén először nyújtották át.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

2017-ben a Pándy-nővér címmel Enyediné Szegedi Gabriella főnővért jutalmazták, aki 1995 óta dolgozik a Pándy-kórházban. A Réthy nővér-díjat Farkas Évának ítélték oda. A főnővér 1993-ban alkalmazták a Réthy Pál kórházban.

Dr. Bányai Tivadar főorvos utolsóként vehette át a Pándy-emlékérmet. A Pándy Kálmán kórház infektológiai osztálya osztályvezetőjének tevékenységét dr. Márk László, a Pándy Emlékbizottság elnöke méltatta. A díjazott családjának, feleségének, kollégáinak és nagy elődeinek köszönte meg, hogy szakmájában előrehaladhatott és eredményeket érhetett el. Aláhúzta, munkatársaival közösen egy olyan infektológiai osztályt sikerült létrehozniuk Gyulán, amely országos viszonylatban is megállja a helyét. Az állófogadás előtt dr. Bányai Tivadar a nyúlpestisről tartott előadást az egybegyűlteknek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)