Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pándy-emlékéremmel tüntették ki dr. Pikó Bélát, a gyulai onkológiai centrum osztályvezető főorvosát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. október 17. 22:30
Pándy-emlékéremmel tüntették ki dr. Pikó Bélát, a gyulai onkológiai centrum osztályvezető főorvosát
A Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban idén 28 egészségügyi szakember kezdte meg pályáját
A Pándy-emléknapon kitüntetettek. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Dr. Pikó Bélának ítélték oda idén a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház legmagasabb kitüntetését, a Pándy-emlékérmet. Az onkológiai osztály vezető főorvosa jelentős szerepet tölt be a térség daganatos betegeinek ellátásban, az általa irányított szervezeti egység 1994 óta megyei onkológiai központként működik. A kitüntetett az egészségügyi intézmény névadójáról elnevezett emléknapon egy virágos kőrist ültetett el az onkológiai centrum mellett.

Dr. Kövesdi József megbízott főigazgató főorvos az Árvay-teremben tartott ünnepségen felidézte: a gyulai kórház 1986-ban, alapításának 140. évfordulóján vette fel a világhírű ideg- és elmegyógyász nevét, azóta minden évben megemlékeznek róla. Pándy Kálmán 1898-tól 1905-ig dolgozott az intézményben, tevékenységéhez kapcsolódik a gyermek-elmegyógyászat térségbeli meghonosítása.

A rendezvényen Halmosné Mészáros Magdolna ápolási igazgatótól Pándy-nővér kitüntető címet vehetett át Baranyai Ilona, a sürgősségi betegellátó osztály ápolója, Bundik Lászlóné, a rendelőintézet vezetőasszisztens-helyettese, Kocsisné Szatmári Andrea, az urológiai osztály ápolója, Lippai Zsuzsanna, az onkológiai osztály diplomás ápolója és Seresné Hubina Henriett, a pszichiátriai osztály szakoktatója. A hagyományokhoz híven a pályakezdők is letették esküjüket az emléknapon, idén 28 végzett egészségügyi szakember választotta első munkahelyéül a megyei kórházat. 

   

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)