Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Suhajda János főorvost tüntették ki idén Pándy-emlékéremmel

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2018. október 17. 18:59
Suhajda János főorvost tüntették ki idén Pándy-emlékéremmel
Pándy nővér címet Gyihorné Kurta Andrea és Győri-Boldóczki Erika kapott

Ötvennél is több pályakezdő tett fogadalmat október 17-én a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházában. A Pándy emlékünnepség faültetéssel kezdődött az udvaron, majd az Árvay teremben gratuláltak a frissen szakvizsgázott orvosoknak, megnevezték az idei Pándy és Réthy nővért, és kiosztották az intézmény legrangosabb elismerését, a Pándy-emlékérmet.

Az idei díjazottak 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Oszlopos díszkörtefát ültetett el a Pándy Kálmán tagkórház udvarán Suhajda János szülész-nőgyógyász a névadó emléknapján. Az osztályvezető főorvos a Pándy-emlékérem idei kitüntetettjeként teljesítette a megtisztelő feladatot. Díját az ezt követő ünnepségen a Pándy Emlékbizottság elnökétől, Liechtenstein-Zábrák József főorvostól vehette át.

Előadásában az elismert szülész-nőgyógyász felidézte indulásának évét, amely egybeesett Neil Armstrong amerikai űrhajós Holdra lépésének esztendejével. Előbb a sebészeten dolgozott, majd két év után átkérette magát a szülész-nőgyógyászatra, aztán Kalocsán vállalt munkát egy ideig. A díjazott azokról a munkatársairól is szólt, akiktől kezdőként tanulhatott. A rezidenseket arra intette, hogy jó orvos csak az lehet, aki emberként is jó. A Pándy-emlékérem tulajdonosa azzal fejezte be köszönetét, hogy jó egészséget és hosszú életet kívánt a jelenlévőknek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Pándy nővér címet a gyulai dolgozók közül idén ketten kaptak: Gyihorné Kurta Andrea okleveles ápoló és Győri-Boldóczki Erika védőnő. Réthy nővér Vargieczné Deák Marianna traumatológiai főnővér lett. Utóbbi elismerést tavaly alapították a Békéscsabán szolgálatot teljesítők részére.

Az 1868. október 14-én született Pándy Kálmán ideggyógyász és elmeorvos életútját az eseményen Szabó Ferenc orvos igazgató ismertette. A tisztségviselő megjegyezte, bár a módszerét ma is világszerte alkalmazzák, nevét többnyire elfeledték. Pándy Kálmán szavaival élve az igazgató kiemelte: egy jó orvosnak talentumra, szaktudásra és jóakaratra van mindenekelőtt szüksége. Kollégáinak és az indulóknak azt üzente, lépéseiket az emberszeretet vezesse.

A frissen szakvizsgázott nyolc medikust Becsei László főigazgató főorvos köszöntötte név szerint, majd fogadalmat tettek a pályakezdők, több mint ötvenen, akik közül csaknem húszan orvosként dolgoznak majd az intézményben.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)