Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Arad és Gyula közösen ünnepli Erkel Ferenc születésnapját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. október 03. 14:30
Arad és Gyula közösen ünnepli Erkel Ferenc születésnapját
A november eleji eseményre rajzpályázattal és koncerttel készülnek

Ünnepi eseményről számolt be Görgényi Ernő polgármester október 3-án. A városvezető a gyulai városháza dísztermében, sajtótájékoztató keretében arról adott információkat, hogy idén miként ünneplik meg Erkel Ferenc születésnapját a fürdővárosban.

görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Az eseményhez egy pályázati támogatás elnyerése is segítséget nyújt majd, és ráadásként mindezt összekötjük egy számunkra nagyon fontos testvérvárosi kapcsolatokat erősítő programmal – emelte ki a polgármester.

A városvezető azt is hozzátette, hogy a testvérvárosi kapcsolatokba minél több embert szeretnének bevonni, azok nem merülhetnek ki városvezetők találkozóiban. Másik fontos célként azt fogalmazta meg, hogy a kapcsolatok fenntartásához, működtetéséhez minél több pályázati forrást igyekszik bevonni a városvezetés.

– Kiemelten fontos számunkra az, hogy a romániai magyar közösségekkel ápolni tudjuk a kapcsolatot. Mindenhez nemrégiben egy nagyon jó pályázati kiírást találtunk, amelynek célja a magyar–külhoni magyar kapcsolatok ápolásának elősegítése. A pályázaton elindultunk, és nyertünk 1 millió 700 ezer forintot. Ebből a támogatásból tudjuk megvalósítani november 7-én azt az eseményt, amelyen Arad testvérvárosunkkal együtt, egy közös program keretében, az ottani magyarokkal együtt emlékezünk Erkel Ferenc születésére – részletezte Görgényi Ernő.

A polgármester kiemelte, hogy a november 7-én megrendezendő programnak három fontos eleme lesz: az egyik egy rajzpályázat eredményeképpen rendezett kiállítás, amelynek címe Mit jelent nekem Erkel?, és aradi és gyulai diákok vesznek részt rajta.

Ugyanezen a napon az Erkel Ferenc Művelődési Központban egy testvérvárosi tanácskozásra is sor kerül, amely a határon túli magyarok és az anyaország közötti kulturális kapcsolatok témáját érinti majd. A nap befejezéseképpen egy ingyenes koncerttel zárják az eseményt a Vigadóban, amelyen többek között a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar, az Aradi Állami Filharmónia Kamarazenekar és a gyulai Erkel Ferenc Zeneiskola növendékei is fellépnek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)