Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egyenlő munkáért egyenlő bérezést szeretne a Jobbik

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. szeptember 01. 11:00
Egyenlő munkáért egyenlő bérezést szeretne a Jobbik
A párt Gyulán is aláírásgyűjtésbe kezdett a béruniós kezdeményezés megvalósulásáért

A béruniós kezdeményezés megvalósulásáért indult aláírásgyűjtésről tartott sajtótájékoztatót szeptember 1-jén Dévényi-Dabrowsky Géza, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Békés megyei 3. számú választókerületének parlamenti képviselőjelöltje a piac bejáratánál felállított standnál. 

dr. dévényi-dabrowsky géza

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– A Jobbik Magyarországért Mozgalom béruniós tárgyalásokat szeretne kezdeményezni Brüsszellel – kezdte Dévényi-Dabrowsky Géza. – A lényeg az lenne, hogy a magyarok ugyanazért a munkáért ugyanolyan bérezést kapjanak, tehát azt szeretnénk elérni, hogy az Európai Unió alapokmányába bekerüljön az egyenlő munkáért egyenlő bért alapelve is. Ez a gazdaság szempontjából is fontos lenne, és a megvalósulásával meg lehetne állítani az elvándorlást is.

A képviselőjelölt hozzátette, hogy egymillió aláírást kell összegyűjteni 2018. március 15-ig, a kezdeményezéshez pedig további nyolc kelet-közép európai ország – többek között Horvátország és Lengyelország – csatlakozott. Ha a béruniós tervezet megvalósulna, akkor az országon belüli bérkülönbözetek is megszűnnének, így Békés megyében is ugyanannyit kereshetnének az emberek, mint a Dunántúlon.

Aki egyetért a kezdeményezéssel, az legközelebb szeptember 3-án, vasárnap is megtalálja az aláírásgyűjtőt a piac bejáratánál. Dévényi-Dabrowsky Géza kiemelte, hogy szeretnének minél több piaci napon ott lenni, illetve városszerte több helyszínen is aláírásokat gyűjteni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)