Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Faültetésre buzdító

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2017. augusztus 13. 07:00
Faültetésre buzdító
Ültess az unokáknak!
____Eredeti-faultetes.jpg

képünk illusztráció

Forrás: Guelphtoday.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Soha nem olyan fontos egy szép, termetes fa, mint amikor tüzelőre van szükségünk, vagy netán a kocsinknak árnyékra, nap vagy jégeső ellen. És mégis, ezek után sem jut eszünkbe, hogy fákat ültessünk magunknak, gyerekeinknek, unokáinknak, a jövőnek. 

Az utcai sorfákat még ma sem öntözi a lakosok nagy része. Mutassunk példát szóval és cselekedettel, mert megéri. Az esős napok után (remélhetőleg lesz ilyen) kapáljuk meg a kertünket, hogy a porhanyósított föld visszatartsa a csapadékot növényeink számára.

A kerti munkáink során, főleg ha erdő van a közelünkben, előfordulnak kisebb-nagyobb csípések, melyeket rovarok, bogarak vagy akár pókok is okozhatnak. Ezek veszélyessége egyéni érzékenységtől függ, ami nem állandó. Bármikor telítődhet szerveztünk, amikortól már nem tudja kezelni az immunrendszerünk a csípéseket, ezért mindig vegyük komolyan. Elvileg minden pók tud csípni, de ezzel a lehetőséggel nem gyakran élnek ezek az állatok. Magam sok pókcsípésen túl vagyok, és nem is félek tőlük. Egy határozott mozdulattal lesöpörhetjük magunkról a kis kellemetlenkedőket. Ha a ruhánk alá megy, rosszabb a helyzet. A csípéseket a széles levelű útifű összegyűrt, megtört levelével vagy akár a káposztafélék levelével ugyanilyen módon kötözhetjük be pár órás dunsztba. Gyorsan segít, még a kialakult gyulladásban is!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)