Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mit kell tenni darázsveszély esetén?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2017. augusztus 05. 13:00
Mit kell tenni darázsveszély esetén?
A Facebook Gyulai csevegőjében olvastuk
____Eredeti-gyulicsevego_1.JPG

A GYULAI CSEVEGŐK ONLINE FÓRUMA

Illusztráció: Gyulai Hírlap 

A darázsfészkek eltávolításának veszélyeire hívta fel a figyelmet a Gyulai csevegő Facebook-oldalon Frankné Kujbus Tünde. Posztjában egy szakember jó tanácsait tette közzé.

Ha azt tapasztaljuk lakásunkban, hogy a plafonon, a falon beázásszerű folt jelenik meg, és a plafonból doromboló, kaparászó hangot hallunk, semmiféleképp ne kezdjük el keresni a miértjét, mert nagy valószínűséggel többezres darázsfészkünk van a ház falai között – olvasható a posztban.

A szakember megjegyezte, sokan Chemotoxszal, lángszóróval, csavarlazítóval, gázolajjal vagy purhabbal igyekeznek orvosolni a problémát, ezekkel azonban még nagyobb bajt okoznak. Mint arra felhívta a figyelmet, a lépeket többréteges „szigetelőanyag” védi, így a vegyszerek használatával csak annyit érhetünk el, hogy feldühítjük a rovarokat. Minden esetben a 112-es segélyhívószámot vagy a 105-öt kell hívni, ahol szakemberhez irányítják a telefonálót – tette hozzá.

A bejegyzést többen is megosztották, és néhányan hozzá is szóltak. Horváth Géza a téma kapcsán értetlenségének adott hangot amiatt, hogy a tűzoltók már nem jogosultak segíteni.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)