Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szombattól megváltozik a gyulai kiállítóhelyek nyitvatartása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2017. június 30. 20:15
Szombattól megváltozik a gyulai kiállítóhelyek nyitvatartása
A turisztikai főszezonban számos ingyenes programmal várják a gyulaiakat és turistákat

A turisztikai főszezon kezdetével az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ingyenes esti programsorozatot indít el, és kiállítóhelyeinek nyitvatartását is megváltoztatja július elsejétől. A Világóránál, a Harruckern téren, a belvárosi katolikus templomban, a Ladics-ház udvarán és a Rondella környezetében számos zenei, irodalmi és táncprodukcióval várják a gyulaiakat és a városba érkező turistákat.

Képünk tavaly készült a Világóránál 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Világóránál hétfőnként koncertek lesznek, a Harruckern téren pedig táncos produkciókat láthat a közönség szerdánként. A Ladics-ház udvarát csütörtökönként fények, hangok, irodalom és képzőművészet tölti meg, míg a Rondella színpada pop-, rock- és jazzkoncerteknek ad majd otthont. Mindezek mellett kiállítások, bemutatók, családi programok is lesznek, valamint népi játszóház, alkotóház és bábszínházi előadás is szerepel a programok között. A rendezvények többsége ingyenes.

A kiállítóterek nyitvatartása a főszezonhoz igazodva változik: július 1-jétől augusztus 20-ig mind az öt intézmény – az Almásy-kastély, a vár, a Ladics-ház, az Erkel emlékház és a Kohán Képtár – hétfőnként is nyitva tart. A vár mindennap 10-től 19 óráig lesz nyitva, míg a kastély csütörtöktől vasárnapig 10 és 22 óra között. Ebben az időszakban a reggeliző terasz is fogad vendégeket.

A Török toronyban július 1-jén este nyílik meg a BMZ: Grál és őrzői című kiállítás, ami azért is különleges, mert ez az épületrész eddig a Múzeumok Éjszakája és a Kulturális Örökség Napjai kapcsán csak időszakosan volt nyitva, még sosem volt ilyen hosszú időtartamban látogatható.

Folytatódik a tavaly nagy sikerrel futott széria, a Nyáresti csevej címet viselő beszélgetéssorozat. Ez a Gyulai Várszínházzal közös rendezvénysorozat az ide érkezett neves előadókkal biztosít találkozási lehetőséget a közönség számára. Július 3-án Oszvald Marika, július 5-én Alföldi Róbert, július 18-án pedig Fekete Ernő érkezik a kastély kávézójának teraszára.

A gazdag programkínálatot az online felületeken a #gyulainyár keresőbe írásával lehet könnyen megtalálni. Érdemes böngészni a Gyulakult.hu oldalt is, hiszen itt az összes intézmény programkínálata egy helyen található meg. Mindezeken túl az esti rendezvények helyszínein található megállítótáblák és műsorfüzetek is információt nyújtanak a programokról. A műsorfüzeteket a szálláshelyeken, több étteremben és szórakozóhelyen, valamint a kiállítóhelyeken is kereshetik a turisták. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)