Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kaporálom uborkával

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2017. június 11. 07:00
Kaporálom uborkával
Tegyél el télire!

képünk illusztráció

Forrás: Thespruce.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Az elvirágzó pünkösdi rózsák felhívják a figyelmünket arra, hogy a kertben még számos olyan növényünk irul-virul, amivel dolgunk van.

A gyökérzöldségek zöme most ért az egyelés időszakába. Természetesen, ahogy ritkítjuk, már fel is használhatjuk, legalábbis a petrezselyem zöldjét, de ha túlnőtt egy kicsit, akkor a „gyökerét” is. Láttam a Dunántúlon olyan megoldást is, hogy a dió nagyságú céklát már besavanyították, a kisebbeket pedig még hagyták megnőni a nyárvégi savanyításra.

A kovászos uborka eltevése is meggondolandó, hiszen a kapor napjainkban a legjobb állapotában van. Ebből az állományból érdemes a mélyhűtő egy szegletében pár főzésre, illetve savanyúság elkészítéséhez adagolni. Azt azért vegyük figyelembe, hogy igen erős illata van, ezért gondosan csomagoljuk be, hogy ne érződjön a szaga (illata), mert minden más étel átveszi azt.

Tehát az egyelést takarékosan is végre lehet hajtani. Az egyelés után mindig öntözzük meg a visszamaradó növényeket, hogy a fellazult talajt újból a megmaradt növények gyökerei mellé tömörítsük!

A kabakosok (tök, uborka, dinnye stb.) egyenletes vízellátása nagyon fontos. Egyik napról a másikra tönkremehet az ültetvényünk, ha a forró napokon nem kapnak növényeink elégséges nedvességet. Természetesen a jó állapotban lévő növényeink jobban meg tudnak felelni a természet kínálta kihívásoknak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)