Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Barátságzászló készül a Sérült Fiatalok III. Megyei Találkozóján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. április 25. 14:30
Barátságzászló készül a Sérült Fiatalok III. Megyei Találkozóján
Kovács Zoltán: fontos, hogy az egészséges emberek belelássanak a fogyatékkal élők mindennapjaiba

A közeljövőben megrendezendő Sérült Fiatalok III. Megyei Találkozójának programjairól tartott sajtótájékoztatót Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének intézményvezetője, Papp Zsuzsanna, a Hatodik Érzék a Fogyatékkal Élőkért Egyesület elnöke, Kovács Zoltán, a Szivárvány Napközi Otthon tagintézmény-vezetője, és Herczegné Szabó Marianna, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének elnöke. A gyulai Szivárvány Nappali Központban április 25-én elhangzott: idén több újítás és meglepetés is várja a májusi programon részvevő fiatalokat.

kiss szabolcspapp zsuzsannakovács zoltán és herczegné szabó marianna

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Kiss Szabolcs fontosnak tartotta kiemelni: a találkozó olyan esemény, amelyre a megye összes intézményéből és egyesületéből érkeznek értelmi és testi fogyatékos fiatalok, akik az ilyen alkalmakkor új kapcsolatokat építhetnek ki egymás között.

Papp Zsuzsanna hozzátette, mindeddig 388 fő regisztrált, de a részt venni szándékozók száma folyamatosan nő. A fiataloknak és az idősebbeknek szánt minifesztiválon érzékenyítő programok, hangtálas terápia, sportprogramok és tehetségkutató várja a látogatókat. Utóbbin saját színdarabjaikat, énekes és verses előadásaikat mutatják majd be a vállalkozókedvűek.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: az új kapcsolatok építése mellett az is fontos, hogy az egészséges emberek egy ilyen nap segítségével belelássanak a fogyatékkal élők mindennapjaiba, és képet kapjanak arról, hogy sérült embertársainknak milyen nehézségekkel kell szembenézniük a hétköznapokban.

Hozzátette: a találkozó idei újítása egy közösen megfestett „barátságzászló” lesz, amelyhez festékbe mártott tenyérlenyomataikkal járulnak hozzá a résztvevők.

Az esemény végén Herczegné Szabó Marianna elmondta, civil szervezetükkel két éve kapcsolódnak az eseményhez, amelyre saját programokkal és egy ismert SM-beteg sportolóval készülnek meglepetésképp.

Az idei találkozó május 18-án kerül megrendezésre. Az eseményen sportprogramok, kutyás bemutató, Ki mit tud? és záróbuli várja a Békés megye minden településéről meghívott fiatalokat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)