Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 18. alkalommal rendeztek Gyulán bibliai történetmondó versenyt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. április 21. 15:45
18. alkalommal rendeztek Gyulán bibliai történetmondó versenyt
A megmérettetésre az egész országból érkeztek diákok

A gyulai református templomban indult a Magvető Református Általános Iskola XVIII. Országos Bibliai Történetmondó Versenye április 21-én. Az eseményre az egész országból érkeztek fiatal történetmondók, hogy előadásukkal dobogóra állhassanak a versenyen.

A verseny megnyitóján a gyulai református Általános iskola tanulói adtak műsort 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– Való igaz, rengeteg városból érkeznek hozzánk, immár 18 éve – árulta el lapunknak Kiss Tiborné, az iskola igazgatóhelyettese. – Idén 32 csapatot várunk az ország református iskoláiból, köztük Debrecenből, Hódmezővásárhelyről, Sátoraljaújhelyről és természetesen több más településről is – tette hozzá.

A debreceni fiatalokkal a verseny előtt futottunk össze, a versennyel járó izgalom ellenére szívesen meséltek lapunknak a felkészülésről.

– Igazából nem volt nehéz megtanulnunk az előre megadott sorokat, talán kevesebb, mint fél óra alatt sajátítottuk el az anyagot, amin persze később még dolgoznunk kellett. Nem nézhetünk majd bele a szövegbe, ezért fontos volt, hogy fejből menjen az előadás – árulta el lapunknak Szűcs Emese, az egyik felsős versenyző.

 

Baráth János lelkipásztor

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A diákok idén is nyolc csoportban, évfolyamonként versenyeztek. Mint megtudtuk, a gyulai, országos kihívást minden iskolában egy házi forduló előzte meg, ahonnan csak a legjobbak utazhattak a fürdővárosba. Idén 24 zsűritag: évfolyamonként három lelkész és magyartanár figyelte, ki hogyan hangsúlyozta, milyen átéléssel közvetítette a bibliai sorokat. 

Az esemény egy megnyitó áhítattal indult, melyen Baráth János lelkipásztor biztatta a fiatalokat arra, hogy az izgalmak listája helyett az imák listáját gyűjtögessék, és aggodalom helyett bízzák a Teremtőre a mai nap eseményeit.

 

Varga Ottó, a Magvető Református Általános Iskola igazgatója 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Ezt követően a szervező intézmény igazgatója, Varga Ottó köszöntötte a megjelenteket, aki kiemelte, hogy a reformáció 500. évfordulója és a magyar református egyház fennállásának 450. évfordulója tovább növeli az idei esemény jelentőségét.

A folytatásban a helyi általános iskolások és énekkaruk műsora következett, majd a csoportok a tantermekbe vonultak, és kezdetét vette a történetmondó délelőtt.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)