Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Máthé Zoltán a DK képviselőjelöltje

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. április 19. 16:00
Máthé Zoltán a DK képviselőjelöltje
A párt gyulai szervezetének csoportvezetője lokálpatrióta módon képviselné a körzetet

Máthé Zoltánt, a Demokratikus Koalíció gyulai szervezetének csoportvezetőjét jelölte a párt a 8. számú választókerület képviselőjének. A jelölt április 19-i sajtótájékoztatóján elmondta, hogy fontosnak tartja a kapcsolattartást a lakosokkal, ezért rendszeresen fogadóórákat tartana, egyik első intézkedése pedig az Eminescu utca felújítása lenne.

máthé zoltán

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Azért döntöttünk úgy, hogy részt veszünk ezen a választáson, mert a Demokratikus Koalíciónak is meg kell mutatnia magát – mondta Máthé Zoltán. – Számunkra is fontos a város helyzete, és az, hogy rendben menjenek itt a dolgok. A pártom javaslata és kérése alapján benyújtottuk a jelentkezésünket, amelyet a választási bizottság elfogadott. Úgy gondolom, hogy azokat a feladatokat, amelyeket a körzetben el kell intézni, a lakosokkal összefogva, velük együtt dolgozva szeretném megvalósítani.

A képviselőjelölt kifejtette, nem ebben a körzetben lakik, de szeretne rendszeresen fogadóórákat és fórumokat tartani, hogy kapcsolatban maradhasson a választókerület lakóival. Kiemelte, lokálpatrióta módon szeretné képviselni a körzetet. A kampányt már elkezdték, bejárták a körzetet, és szórólapokat is elkezdtek terjeszteni. Első intézkedésének, amelyet megválasztása esetén tenne, az Eminescu utca felújítását tervezi.

Máthé Zoltán hozzátette, a közelmúltban Kónya István alpolgármesterrel is volt egy személyes találkozója, amelyen Gyulát érintő kérdéseket tárgyaltak meg. A megbeszélés során két fő témát hozott szóba: az első azt érintette, hogy az ipari parkok fejlesztését célzó pályázataikat nem találták támogatásra alkalmasnak, így a parkok fejlesztése egyelőre elmarad.

A másik téma a nemrég elkészült, gyulai ifjúságot érintő szociológia felmérés volt, amely Máthé Zoltán szerint magas színvonalú, valamint további tanulmányozásra érdemes munka volt. Kitűnt, hogy a gyulai ifjúság helyzete vegyes képet mutat, így vannak pozitív, de kedvezőtlen jelenségek is. Véleménye szerint növelni kell az ifjúságot megcélzó programokat, a prevenciós előadásokat, valamint munkahelyeket kell teremteni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)