Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hosszú kolbász, rövid beszéd jellemezte a megnyitót

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2017. március 31. 19:35
Hosszú kolbász, rövid beszéd jellemezte a megnyitót
Megkezdődött a VII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg a várkertben a VII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát március 31-én, péntek délután. A vásárlással egybekötött háromnapos kiállítás is elstartolt ezen a napon.

____Eredeti-gyulai_kolaszfeszt-2017___14_.JPG

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, a rendezvény fővédnöke köszöntötte elsőként az egybegyűlteket

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Hosszú kolbász, rövid beszéd – indította megnyitóbeszédét Gyula város polgármestere, Görgényi Ernő, az idei mustra fővédnöke. Az elöljáró aláhúzta, középtávú szerződést kötöttek a Gyula System Kft.-vel és a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületével, így most már biztosítva van, hogy évről évre meghatározó rendezvényeket kínáljanak a helyieknek és a távolabbról érkezőknek.

A publikumot Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója is köszöntötte. A szót tőle Benke László többszörös világbajnok mesterszakács és mestercukrász vette át, aki stílusosan Kolbászra, magyar!-ral üdvözölte a jelenlévőket. Gyula egész Európában a kolbász fővárosa, mondta, s védnökként be kell vallania, nem szereti ezt a finomságot, hanem egyszerűen imádja. Azt a kolbászt, amely kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben viszont aranyat ér.

– A jóisten is szereti, ezért adta a magyarnak a piros-fehér-zöldet. A piros a paprika, a fehér a só, a zöld a gyim-gyom, vagyis a kömény, a fokhagyma és a bors – hangsúlyozta Benke László, aki a versenyzőknek kitűnő kolbászt kívánt.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Bordás Tibor főszervező is tartotta magát a rövid beszédhez mint kívánalomhoz, ezért sommásan fogalmazott, majd megemlékezés következett. Míg az előző hat évben egy-egy híres gyulai hentes előtt tisztelegtek, most több neves személyiség életútját is felidézték. Cseke Mihály, Csőke József, Cseke István és Csomós Imre leszármazottjai posztumusz díszoklevelet is átvehettek.

A megnyitó végén bemutatták azt a sonkát, amit saccolással még az est folyamán meg lehetett nyerni. A vetélkedőre vállalkozóknak a disznócomb súlyát kellett kitalálniuk. 

 

Ezt a sonkát saccolással lehetett megnyerni

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)