Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Józsefeket köszöntötték Németvároson

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. március 20. 17:54
A Józsefeket köszöntötték Németvároson
Az ünnepelteket műsorral és sváb kolbásszal ajándékozták meg

Idén is megünnepelte a József-napot a gyulai németek közössége a helyi német nemzetiségi önkormányzat szervezésében. Az eseményen minden fürdővárosit szívesen láttak, ahol a terített asztal és a vidám műsor mellett természetesen jó néhány József is akadt, akik kitartóan fogadták a köszöntéseket az estébe nyúló ünnepélyen. 

____Eredeti-IMG_3504.JPG

Az Implom iskola tanulói ünnepi műsorral lepték meg a Józsefeket

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Mittag Mónika

Mittag Mónika, Gyula Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke az esemény előtt elmondta, hogy ezt a programot egyik évben sem mulasztják el megtartani.

– Ennek a rendezvénynek nem ismerjük a kezdetét, hiszen éppen arról szól, hogy elődeinkhez hasonlóan mi is megemlékezünk a József név viselőiről. Németvároson ez egy gyakori név volt, és a mai napig az, amit idén is zenével, diákműsorral és finom falatokkal ünnepelünk – részletezte.

Szikes Márton

Szikes Márton, a szervezők egyike kiemelte: ezen a napon minden ünnepelt egy szál kolbászt is kap ajándékba a nemrégiben megtartott németvárosi disznóvágásról. – Minden évben megemlékezünk egy-egy ismert helyi Józsefről, de mára elfogytak a hírességek, így a név eredetéről beszélek majd az egybegyűlteknek – emelte ki.

Emhő József, a nap egyik ünnepeltje azt is hozzátette: már tavaly is eljött a rendezvényre, nem is kifejezetten a névnapja miatt, hanem mert ezen a délutánon barátok között, jó társaságban múlathatja az időt néhány órán át.

Az eseményen elsőként az Implom József általános iskola 4.a osztályos diákjai adtak műsort, akik furulyával és német táncokkal köszöntötték az időseket, majd Szikes Márton köszöntött minden névnapost. A József-napot a gyulai németek hangulatos beszélgetéssel, harmonikaszóval és ünnepi ételek elfogyasztásával zárták. 

GYULAI HÍRLAP • 2017. március 20. 17:55
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)