Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átadták az Év Szakdolgozója díjakat a gyulai kórházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. február 21. 13:40 • Frissítve: 2017. február 21. 14:13
Átadták az Év Szakdolgozója díjakat a gyulai kórházban
Az intézmény több dolgozója elismerést vehetett át a magyar ápolók napja alkalmából

Február 21-én tartották meg a Békés Megyei Központi Kórház Árvay termében a magyar ápolók napját, amit ebben az évben tudományos üléssel is kiegészítettek a szervezők. Mint minden évben, Kossuth Zsuzsanna születésnapjának évfordulója környékén adták át a díjakat, így emlékezve a z 1848–49-as szabadságharc tábori kórházainak főápolónőjére.

____Eredeti-GYHRCSD_0034.JPG

Az év szakdolgozói 2017-ben 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A délelőtti program a kórház főigazgatója, dr. Becsei László köszöntőjével indult, aki Kossuth Zsuzsanna életét ismertette, majd a jelen lévő egészségügyi dolgozók számára hangsúlyozta: a béremelés tovább folytatódik, a következő években újabb pluszokra számíthatnak a kórház dolgozói.

A főigazgató napjaink aktuális eseményihez kapcsolódva kiemelte, hogy méltán lehetünk büszkék rá, kívánhatjuk, hogy Kossuth Zsuzsanna elszántsága, hivatástudata legyen minden ápoló alapértéke. Hiszen nemcsak a szabadságharc sérültjei, hanem valamennyi beteg megérdemli a törődést. Az ápolók napjainkban is folyamatosan a betegek mellett állnak. Ők azok, akik napi 24 órában a betegekkel vannak.

– Önök észlelik az állapotukat, hallgatják meg panaszaikat, és segítenek akkor is, ha az orvos a műtőben van, vagy más beteggel foglalkozik. Ezt a fontos munkát napjainkban az egészségügyi ágazat vezetése is igyekszik elismerni. Ezt igazolja az a soha nem látott béremelési tendencia, ami 2012-ben kezdődött, és 2019-re megkétszerezi az egészségügyi dolgozók bérét. Az elmúlt év szeptemberétől átlagosan 26,5%-kal nőtt az egészségügyi dolgozók bére, amelynek folytatásaként 2017. november 1-jétől további 12%, 2018. november 1-jétől további 8%, 2019. november 1-jétől további 8%-os béremelésre kerül sor. Ez intézményünkre vetítve azt jelenti, hogy 2016. szeptember 1-jétől – a kormány döntése alapján – összesen 2074 munkavállaló magasabb bért kap. Összesen bruttó 84 millió 219 ezer 582 forint havi összeget jelent, amelyet maradéktalanul megkaptak a munkatársak. Ebből szakdolgozó 1793 fő, számukra bruttó 57 millió 386 ezer 385 forint többlet kifizetést eredményezett. További előrelépés, hogy ez a bérkiegészítés alapilletményként beépül a mozgó béralapba, növelve ezzel az ügyeletek, a műszakok után kifizetett illetményt. Ha nagyságrendileg nézzük, intézményi bérköltségünk több mint 1 milliárd forinttal nőtt csak az alapbéreket illetően. Ezt növeli még az előbb említett mozgóbér és egyéb pótlékok, amelyek havonta további bruttó 150-160 millió forintot jelentenek.

A főigazgatói köszöntő után Mészáros Magdolna ápolási igazgató üdvözölte a megjelenteket, és konferálta fel Gyihorné Kurta Andreát, aki Gyulasi Györgyi Köszönöm, hogy vagy című versét adta elő a megjelenteknek. Őt Baji Anna követte, aki részletesen ismertette Kossuth Zsuzsanna életútját.

Az esemény folytatásában elsőként a tiszteletbeli tagokat köszöntötték, akik már korábban elnyerték az ezen a napon kiosztott elismeréseket.  Kiemelték Koszta Juliannát, Deák Gyulánét és Tóth Tündét, azokat a dolgozókat, akik idén országos elismerésben részesültek.

A program végén került sor az idei díjazottak bemutatására. 2017-ben Tokai Erika, Kerekesné Egri Etelka és Rákóczi Józsefné lettek az év szakdolgozói a gyulai kórházban.

A díjak ünnepélyes átadása után megkezdődött az egészségügyi szakdolgozók tudományos ülése, amin szó esett többek között a rendőrök jártasságáról az elsősegélynyújtásban és a helyes betegmozgatási technikákról is. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)