Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Akrilzománccal festettek a Máriafalvai óvoda csöppségei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. február 21. 13:10
Akrilzománccal festettek a Máriafalvai óvoda csöppségei
A technikát Steigerwald István mutatta be a gyerekeknek

Gyula Város Egyesített Óvodája minden évben kitűz maga elé egy kiemelt nevelési feladatot, amely idén a „Gyermeki önkifejezés kreatív technikákon keresztül. Ennek kapcsán hívták meg a Máriafalvai óvodába Steigerwald István festőművészt, hogy ismertesse meg a gyermekeket az akrilzománc technikájával február 21-én.

a gyerekek érdeklődve figyelték steigerwald istvánt

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Az ötlet az óvoda dolgozóitól ered, mivel a lányom itt dolgozik, így meghívtak engem – mondta Steigerwald István.

– Nyilván nem lesz annyira komoly a foglalkozás, csupán eljátszunk a gyerekekkel, mintha festőművészek volnánk, azzal a technikával, amelyikkel általában én dolgozom, illetve annak egy leegyszerűsített formájával. Ez a technika az akrilzománc, egy vízbázisú anyag, amely kerámiakeménységűre képződik azon a felületen, amelyikre felrakjuk a motívumokat. Sok mindennel lehet manipulálni a képet – például aranyfüsttel aranyozni –, ennek fogjuk most egy egyszerűbb formáját végezni a gyermekekkel.

Makráné Gombkötő Zita, a tagintézmény vezetője szerint a gyermekeknek a mai világban ritkán adatik meg, hogy igazi festményeket lássanak, festőművészekkel találkozzanak, ezért esett a választás Steigerwald Istvánra, aki elhozott néhányat a saját alkotásaiból. Az elkészült műveket a ovisok hazavihetik, de előtte szeretnék azokat kiállítani az óvoda megnyitásának 80. évfordulóján rendezett ünnepségen.

A Máriafalvai óvoda növendékei hamar összebarátkoztak Pista bácsival, aki megmutatta nekik, hogy hogyan kezdjenek el dolgozni a festékanyaggal, majd a kicsik fantáziájára bízta, hogy miként festik ki az előre elkészített madarakat.

GYULAI HÍRLAP • 2017. február 21. 18:50
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)