Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulára jön 125 diák, hogy összemérje tudását

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2017. február 18. 11:00
Gyulára jön 125 diák, hogy összemérje tudását
A fürdővárosban rendezik meg az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjét

Hazánk minden megyéjéből, valamint Erdélyből, Kárpátaljáról, a Felvidékről és Délvidékről összesen 125 diák érkezik, hogy összemérje tudását csodás anyanyelvünk helyesírásában.

Az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjét február 23. és 25. között rendezi meg az Erkel Ferenc Gimnázium. A jeles esemény megnyitója február 24-én, pénteken 8.30-kor kezdődik a gyulai városháza dísztermében, ahol dr. Görgényi Ernő polgármester, Szűcs Levente, a gimnázium igazgatója, valamint a zsűri elnöke, prof. dr. Nagy L. János DSc, a Szegedi Tudományegyetem professzor emeritusa köszönti a vendégeket, és adja át az Implom-díjakat. A versenyek aznap 10 órától kezdődnek.

A többnapos tudáspróba alatt számos szakmai program is várja az érdeklődőket. Csütörtökön este 19.30-tól Bánki Benjámin A Kazinczy-jelvénytől a slam poetryig címmel tart előadást az Erkel Ferenc Gimnázium könyvtárában. A versenyek közben a szakma kiválóságainak előadásain szó esik az interkulturális kommunikációról, a szlengről és természetesen a helyesírásról is.

A zárórendezvényen, február 25-én, szombaton 8.30-tól az Erkel Ferenc Zeneiskola nagytermében Szűcs Leventétől megtudhatjuk, kik teljesítettek kiemelkedően a megmérettetésen.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)