Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Befejeződött a 2020/21-es Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2021. április 19. 16:00
Befejeződött a 2020/21-es Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny
Hírek az Erkel-gimnáziumból

Prof. dr. Nagy János, a zsűri elnöke az oklevelek aláírása közben 

Fotó: Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium 

Mint hírül adtuk a 2020/21-es Implom József Középiskolai Verseny Kárpát-medencei döntőjére idén február 25–26-án került sor a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium közösségének szervezésében. A verseny és a kísérő programok a pandémiás helyzet miatt az online térbe kerültek, az eredményhirdetésre azonban a március 8-i általános zárás miatt már nem kerülhetett sor.

A gimnázium és a zsűri közösen úgy döntött, hogy a záróünnepséget egy másik fontos rendezvénnyel köti össze, amely szintén az Implom-versenyhez kötődik. A Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ április 12. és 23. között rendezi meg a Tavaszi Pedagógiai Napok eseményeit, ennek bevezető programjára kapott lehetőséget az Erkel-gimnázium jó gyakorlatának a bemutatásával, melynek címe: Helyesírástanítás az alapelvektől az Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyig.

A gimnázium humán munkaközösségének tagjai: Balogh Norbert, Dávidné Marsi Gyöngyi, Elekné Király Ilona, dr. Erdészné Németi Anikó, Fodor György, Kiss László, Zámori Ida bemutatták, hogyan lehet a már kipróbált helyesírási gyakorlatokat érdekes online feladatként a diákok elé tárni. Győri Etelka, munkaközösség-vezető pedig az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny szervezésének jó gyakorlatáról beszélt. A téma aktualitását mutatja, hogy a programra az egész ország területéről jelentkeztek be résztvevők.

A rendezvényt megkoronázta, hogy prof. dr. Nagy János, a zsűri elnöke ismertette a 2020/21-es Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjének győzteseit. Gimnáziumi kategóriában Tóth Anna Kamilla, a SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanulója Szegedről; a technikum és szakközépiskola kategóriában Pénzes Panna Flóra, a Vas Megyei Szakképzési Centrum III. Béla Technikum diákja Szentgotthárdról; a szakképző iskolai kategóriában Mészáros Zoltán, a Tatabányai Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola versenyzője Tatabányáról; a határainkon túliak között Korpás Lilla, a Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium tanulója Pozsonyból végzett az első helyen. A legjobb feladatlapot és a tollbamondást is Korpás Lilla írta. Ebben a tanévben a legeredményesebb versenyzőnek járó Implom-díjat Korpás Lilla, a legeredményesebb felkészítő tanárnak járó Implom-díjat az őt tanító Iró Erzsébet kapta.

Gratulálunk a győzteseknek. Reméljük, a következő tanévben Gyula és az Erkel Ferenc gimnázium közössége már személyesen láthatja vendégül a versenyzőket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)