Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sardar Tagirovsky, Lipták Dániel és Trill Zsolt kapták a Gyulai Várszínház művészeti díjait

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2017. január 12. 12:15
Sardar Tagirovsky, Lipták Dániel és Trill Zsolt kapták a Gyulai Várszínház művészeti díjait
Az elismeréseket a Nemzeti Színházban adta át Varga Marianna és Bagyinszki Zoltán

Átadták a Gyulai Várszínház 53. évadának művészeti díjait január 10-én a Nemzeti Színházban: az Őze Lajos-díjat Sardar Tagirovsky rendező, a Havasi István-díjat Lipták Dániel népzenész, a Sík Ferenc-nívódíjat Trill Zsolt színművész kapta.

____Eredeti-gyulai_dijak_3_nemzetiszanhaz.jpg

A SÍK FERENC-NÍVÓDÍJAT Trill Zsolt vehette át Bagyinszki Zoltántól a Nemzeti Színházban

Forrás: Nemzetiszinhaz.hu/Eöri Szabó Zsolt

Sardar Tagirovsky Őze Lajos-díjat kapott

Az elismeréseket Varga Marianna, a Gyulai Várszínház ügyvezetője és Bagyinszki Zoltán, a fürdővárosi önkormányzat vezető főtanácsosa adta át a III. Richárd budapesti bemutatója után – írja a Nemzetiszinhaz.hu.

Sardar Tagirovsky rendezőnek a Tamási Áron emlékére színpadra állított, Zongota című bemutató magas szintű művészi megvalósításáért ítélték oda a Gyulai Várszínház által alapított Őze Lajos-díjat.

Lipták Dánielnek a Havasi István-díjat ítélték oda

A gyulai önkormányzat által alapított Havasi István-díjat Lipták Dániel népzenésznek adományozták, aki Halmos Béla méltó szellemi örököseként többször nyújtott kiemelkedő teljesítményt hegedűjátékával a Gyulai Várszínház népzenei koncertjein.

Trill Zsolt színművész a III. Richárd című bemutató főszerepének magas művészi színtű megformálásáért vehette át a gyulai önkormányzat és a Gyulai Várszínház Sík Ferenc-nívódíját.

Mint arról a Nemzetiszinhaz.hu beszámol, Bagyinszki Zoltán a díjátadón megemlékezett a tavaly novemberben elhunyt Gedeon Józsefről, aki 1995 óta, több mint húsz éven keresztül vezette a gyulai teátrumot. Emlékeztetnek rá: a Nemzeti Színház és a Gyulai Várszínház 2013-ban együttműködési megállapodást kötött, melyet a két igazgató, Vidnyánszky Attila és Gedeon József írt alá.  

A portál kiemeli: a díjátadó előtt bemutatott III. Richárd Gyulán született meg. Mint írják, az ifj. Vidnyánszky Attila által rendezett darab a 2016-os nyári évad és a Shakespeare Fesztivál kiemelkedő alkotása volt. Az előadás január 10-től a Nemzeti Színház repertoárján szerepel. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)