Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pszichodrámacsoport indul Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. január 12. 09:25
Pszichodrámacsoport indul Gyulán
A programra azok jelentkezését várják, akik szívesen foglalkoznának saját személyiségük fejlődésével
Pszichodramatikus eszközökkel dolgozó, életproblémák megoldását segítő csoport indul Gyulán Miért olyan nehéz? – Kapcsolatok és konfliktusok címmel. A szervezők tájékoztatója szerint várják mindazok jelentkezését, akik szívesen foglalkoznának saját személyiségük fejlődésével a programra jellemző biztonságos, védett csoporthelyzetben. A nem mindennapi helyi kezdeményezésről Kiss Lászlóval, a Védő Burok Közhasznú Egyesület elnökekével beszélgettünk.
____Eredeti-kezek_45mp.8x.hu.jpg

Képünk illusztráció 

Forrás: 45mp.8x.hu

– A pszichodráma messze nem olyan komor dolog, mint ahogyan az a neve alapján gondolnánk – szögezte le már a beszélgetés elején a kezdeményezés egyik ötletgazdája. – A csoportok többségében igen jó hangulatban zajlanak, és a teljes titoktartás alapját képezi a munkának, tehát garantált a védett környezet. Minden játékba való részvétel önkéntes, és soha semmi nem kötelező – tette hozzá Kiss László.

Az elmúlt években, a Védő Burok Közhasznú Egyesület több alkalommal is szervezett pszichodráma-workshopokat Gyulán és Békéscsabán. Ezen alkalmak során merült fel egy hosszabb távú pszichodrámacsoport elindításának az igénye. Bár a most induló program nem közvetlenül az egyesületünk szervezi, annak megvalósulását természetesen ezúttal is támogatja.

A pszichodrámacsoport-módszer lényege a személyiség fejlesztése, illetve az ember belső lelki elakadásainak a megoldását elősegítő folyamatok elindítása. Fő célja, hogy egy biztonságos, védett csoporton belül le tudjuk tenni régen cipelt lelki terheinket, meg tudjunk szabadulni félelmeinktől és szorongásainktól, valamint, hogy képesek legyünk saját életünkre vonatkozó döntéseket meghozni, azaz, hogy visszanyerjük saját életünk hajóján a kormányos szerepünket. Ebben tudnak segíteni az összejövetelek.

A csoport, indulásáig mindenki számára nyitott, de elsősorban 20 év feletti férfiak és nők jelentkezését várjuk. Felső korhatár nincs, sőt az életkori eltérések kimondottan jót tesznek a csoportnak. A csoport indulása előtt a jelentkezők - egy előzetesen egyeztetett időpontban – személyes beszélgetésen vesznek részt. A foglalkozásokat Váriné Feró Mária pszichodráma vezető tartja. Aki szeretne jelentkezni, vagy csak érdeklődik, telefonon vagy e-mailen is kereshet minket az alábbi elérhetőségeken:  kisslaszlo.mo@gmail.com vagy a  20/7719-172- es telefonszámon.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)