Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Receptverseny és egészségügyi szűrések várták a Szívünk napja látogatóit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. szeptember 24. 16:30
Receptverseny és egészségügyi szűrések várták a Szívünk napja látogatóit
A legkisebbeknek rajzversenyt is hirdettek a szervezők

Újra megtartotta Szívünk napja elnevezésű rendezvényét a Gál Ferenc Főiskola, melyet a Regionális Wellnes Egyesülettel, a Védőburok Közhasznú Egyesülettel, az Egészségfejlesztési Irodával, valamint az Egészséges Város Közalapítvánnyal közös szervezésben valósított meg szeptember 24-én.

____Eredeti-alap__2_.jpg

A szervezők a gyermekekre is gondoltak, akiket fejtörőkkel és plakátrajzversennyel vártak

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az egész napos program megnyitóval indult, amelyen dr. Beke Szilvia főiskolai docens és dr. Fodor Lajos dékán köszöntötte a megjelenteket.

Megnyitó gondolataiban dr. Márk László főorvos azt hangsúlyozta: hogy bár a szívbetegségekre a kor előrehaladtával nagyobb az esély, és bizonyos genetikai tényezők is számítanak, mégis sok olyan tényező is akad, amelyekkel mi magunk is tehetünk egészségünkért. 

– Meg kell előzni, hogy a szív odáig romoljon, hogy szívátültetésre kerüljön sor. Ebben a legfontosabb az érszűkület megelőzése. Ez egy olyan betegség, ami mindenkit elér, ám vannak rizikófaktorok: a dohányzás, a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás és a cukorbetegség. Mindezeknél még fontosabb az életmód, hiszen azzal a szívbetegségek esélyét 50 százalékkal lehet lecsökkenteni – emelte ki a szakember.

A köszöntő után sportversenyek kezdődtek, és elindultak az egészségügyi szűrések is, melyeken minden látogató dietetikai tanácsadás kaphatott, de akár szív- és érrendszeri szűréseken is részt vehettek.

A szervezők a gyermekekre is gondoltak, akiket fejtörőkkel és plakátrajzersennyel vártak. A kisebbek emellett egy szívpuzzle darabjait is megrajzolhatták a helyszínen. 

Az érdeklődők a szívbarát édességeket is kóstolhattak. A sütőtökgolyó és a házi műzliszelet sem tartalmazott finomított szénhidrátokat, helyettük aszalt gyümölcsökkel édesítették őket.  A gyermekek újrahasznosított tárgyakból készítek játékokban is kipróbálhatták magukat. A legjobb célbadobók és horgászok a nap folyamán zsetonokat gyűjtöttek, amelyekkel a program végén ajándékokra licitálhattak.

A szívünk egészségéről szóló eseményen a felnőttek számára receptversenyt hirdettek, majd délután egy kis közös mozgásra várták a megjelenteket. Azok számára, akik inkább nézőként kapcsolódtak be a mozgásba, Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola társastánc tanszaka tartott bemutatót.

Az esemény végén kihirdették a gyermekrajzverseny legjobbjait, majd megnyitották az apróságok műveiből álló kiállítást a főiskola gyulai épületében.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)