Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Száznegyvennégy tanszercsomagot osztottak szét a támogatásra szoruló családok között

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • MAGAZIN • 2018. szeptember 02. 09:00
Száznegyvennégy tanszercsomagot osztottak szét a támogatásra szoruló családok között
Suliindító bulit szervezett a gyulai várnál két civil szervezet

A tavalyinál kellemesebb és szelesebb légkörben, a gyulai vár előtti téren rendezte meg második suliindító buliját a Regionális Wellness Egyesület és a Védő Burok Közhasznú Egyesület szeptember első napján, verőfényes napsütésben.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Beke Szilviától, a Regionális Wellness Egyesület elnökétől megtudtuk, a rendkívüli alkalomra 144 tanszercsomaggal készültek. Az ajándékokat, amelynek alapját a Vegyél eggyel többet! akció képezte, azon családok között osztották ki, akiket erre a Gyulai Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat felterjesztett. Mint mondta, tavaly a „gödörben” szervezték meg a jótékonykodással egybekötött suliindító bulit, ám az Erkel Ferenc Kulturális NKft. javaslatára idén már sikerült egy kellemesebb helyszínhez jutniuk, így a vár előtti téren biztosíthatták a felhőtlen szórakozást a gyerkőcöknek.

Kiss János rendezvényszervező köszöntőjében elhangzott, a Regionális Wellness Egyesület megalakulása óta kiemelten kezeli a gyermekek és fiatalok problémáit, így fontosnak tartja azt is, hogy segítséget nyújtson azoknak a családoknak, akiknek a mindennapi megélhetés mellett nagy nehézséget jelent az iskolakezdés.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az első év mintájára a tanszergyűjtéshez a Máté nyomtatvány és irodaszer üzlet, a Goods Market gyulai boltja, az Univerzál Zrt. és az Interspar csatlakozott. A cégek által felajánlott támogatást magánszemélyek és szülők egészítették ki, aminek eredményeként szeptember első napján több mint száz rászoruló gyermeknek iskolakezdő csomaggal, tizenhat kisdiáknak pedig iskolatáskával könnyítették meg az iskolakezdését.

A rendezvény ideje alatt ingyenes ugrálóvár, arcfestés, hajfonás, logikai és környezetbarát játékok, nyeremények várták a gyermekeket és szüleiket. A Védő Burok Közhasznú Egyesület árnyas fák alatti standjánál többek között gyönyörű textilékszereket, kiegészítőket lehetett készíteni szakmai irányítás mellett, a kész terméket pedig haza is vihette megalkotójuk. A jótékony kezdeményezéshez a Mogyoróssy János Városi Könyvtár gyermekrészlege is csatlakozott azzal, hogy szolgáltatásait népszerűsítve beiratkozási lehetőséget biztosított a nebulóknak.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az eseményen elsőként az Erkel Ferenc AMI Cimbora néptánccsoportja lépett fel dél-alföldi táncokkal, majd Kepenyes Pál zenepedagógus egyik tanítványa, Király Dominik adott elő ismert slágereket klarinétján. Az egybegyűltek Döge Csaba művésztanár műsorát is figyelemmel követhették ezen a délutánon, és megnézhették, megtapsolhatták a Dogland terápiás kutyusok bemutatóját.

Beke Szilvia összegzésképpen így fogalmazott: remélik, hogy műsoraikkal izgalom- és feszültségmentessé tették az iskolakezdést, támogatóiknak pedig megköszönte az önzetlen segítséget.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)