Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Magvető Református Általános Iskola karácsonyi ünnepsége

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2016. december 21. 23:59
A Magvető Református Általános Iskola karácsonyi ünnepsége
A gyulai református templomban betlehemes játékot adtak elő a diákok
____Eredeti-_DSF3702m-Magveto.JPG

Karácsonyi ünnepség a református templomban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Karácsonyi ünnepséget tartott a Magvető Református Általános Iskola a gyulai református templomban december 21-én. A jeles eseményen ünnepi istentisztelet zajlott Baráth Andrea református lelkészasszony vezetésével.

A hagyományosan megtartott eseményt megtisztelte jelenlétével Alt Norbert, Gyula város alpolgármestere is. A lelki eseményt Baráth Andrea lelkészasszony szavai vezették be, mely előtt imádságokkal és lelki énekkel adtak tiszteletet az Úr számára.

A lelkészasszony szavaiban a karácsony legfontosabb üzenetét fogalmazta meg. – Amikor a karácsonyfa alatt az ajándékokat bontogatod, ne csak a fa alá tekints, hanem lélekben tekints arra a keresztfára, amelyen Jézus az életét adta azért, hogy nekünk életünk legyen.

A beszédben szó esett Jézus születéséről és a három királyok legendájáról is, melyet az iskola tanulói szolgálatképpen nyújtottak át a megjelenteknek. A betlehemes játékban az előadás szereplői sorra vették a három királyok útját és Jézus csodás megszületését. Az angyalok kórusa gyönyörű dalokkal tette érzésekkel telivé a betlehemi játékot. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)