Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több érmet is nyertek a gyulai szenior úszók a Mikulás-kupán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2016. december 09. 11:30
Több érmet is nyertek a gyulai szenior úszók a Mikulás-kupán
A szezonzárót Törökbálinton rendezték meg
____Eredeti-uszas02.JPG

Képünk illusztráció 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mikulás-kupa néven rendeztek szenior-úszóversenyt a Törökbálint Sportközpont uszodájában december 3-án és 4-én. A hazai szezonzárón a közelgő FINA Masters Világbajnokságnak köszönhetően színvonalas küzdelmek zajlottak. Gyula városát a Dr. Regele Károly Szenior Úszóklub és a Triton SE csapatai képviselték.

Mint azt Regele Piroskától, a Dr. Regele Károly Szenior Úszóklub elnökétől megtudtuk, a szeniormegméretéseket az 1971-es kezdetektől valamelyik egyesület rendezi, és az úszók az év során több hazai településre is ellátogatnak.

A szenior-úszóversenyek egyik érdekessége, hogy ötévenként korcsoportot váltanak a résztvevők, ezért az egyes kategóriákban utolsó éves indulók gyakran próbálnak meg „búcsúzóul” még egy jó időeredményt elérni, így garantálható, hogy színvonalas küzdelmeket láthat a közönség.  

Az esemény rangját jelezte, hogy összesen 277 sportoló vett részt rajta. A 2016-os esztendőben eddig rendezett viadalok rekordrészvételt hoztak, ami a jövő évi FINA Masters Világbajnokságnak köszönhető, a versenyzők ugyanis már javában készülnek a 2017 augusztusában, az „elit-vb” után, sorra kerülő magyarországi eseményre.

 

Eredmények:

Dr. Regele Károly úszóklub: Schriffert Józsefné egy arany-, három ezüstérem, Csepeli Pálma két ezüst-, három bronzérem, Kovács György két aranyérem.

A Triton SE: Keresztes Mátyás öt aranyérem, Szegedi Szabolcs egy arany- és két ezüstérem. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)