Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Élménybeszámolót tartottak a szakácsolimpia résztvevői

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. december 02. 11:30
Élménybeszámolót tartottak a szakácsolimpia résztvevői
A Békés Megyei Culinary Team a 13. helyen végzett a nemzetközi versenyen
Szakácsolimpián vett részt a Békés Megyei Culinary Team két csapata és két egyéni versenyzője nemrégiben. Az Erfurtban megrendezett megmérettetésről november 26-án a helyi Komló Szállodában számoltak be szponzoraiknak a csapat tagjai.
____Eredeti-szakacsolimpikonok_igy.jpg

A Békés Megyei Culinary Team

Fotó: Imre György 

Az indulók menedzserétől, Ambrus Györgytől megtudtuk: az október 22–26-a között lezajlott erfurti szakács- és cukrászolimpián egy csapatban négy szakács, egy cukrász és három segítő versenyzett, Toókos Ferenc és Tímár Albin csapatkapitányok vezetésével. 

– A szombati eseményre főként támogatóinkat hívtuk meg. Jelenleg 32 szponzorunk van, és hálásak vagyunk amiatt, hogy ilyen sokan elismerik és támogatják ezt a csapatot, akikkel most a 13. helyen végeztünk. Én magam már nem indulok, de azért menedzselem és segítem őket, hogy ezek a fiatalok is megtudhassák egy nap, milyen a dobogó tetején állni – emelte ki Ambrus György

A szakácsok és cukrászok olimpiáján az idén 59 nemzet mintegy 3000 versenyzője szerepelt. A versenykiírás szerint dísztálat, kóstolófalatokat, többféle bonbont, valamint egy öt- és egy háromfogásos menüt is el kellett készíteniük a versenyzőknek. 

Ambrus György elárulta: az adott versenynapon reggel 5 és 7 óra között kell kiállítani a versenyzésre szánt fogásokat, ami azt jelenti, hogy az azt megelőző 40 órában folyamatosan dolgozik a csapatok 5-5 tagja az ételek elkészítésén. 

– Igyekeztünk népszerűsíteni az országunk gasztronómiáját, így szürkemarhát, mangalicát is felhasználtunk, ahogy például kecsegét is és más, megyénkre és Magyarországra jellemző alapanyagokat. A zsűri a fogások megjelenése mellett azt is pontozza, hogy az étel ehető legyen, gyönyörűen megmunkálva kerüljön az asztalra, és lehetőleg egy különleges színfoltja legyen a mezőnynek – emelte ki a résztvevők menedzsere. 

Az eseményen a pénzügyi beszámoló után a csapattagok, video- és fényképvetítéssel elevenítették fel az emlékeket, majd kötetlen beszélgetéssel és vendéglátással zárult a Békés Megyei Culinary Team idei beszámolója. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)