Támogatói bált rendezett a Békés Megyei Culinary Team január 19-én a gyulai Pándy Kálmán tagkórház éttermében, ahol a résztvevők a luxemburgi szakács-világbajnokság ételsorát is végigkóstolhatták.
Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke lapunknak elmondta, a rendezvényt azzal a céllal hívták életre, hogy megköszönjék azoknak a támogatóknak a munkáját, akik segítették a csapat felkészülését a luxemburgi világbajnokságra.
– Szeretnénk megmutatni a szponzorainknak, hogy mibe fektették a pénzüket. Az ő segítségük nélkül a Békés Megyei Culinary Team csapata nem tudott volna immár a hatodik világeseményről éremmel hazatérni.
Az est fővédnöke Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke volt, aki beszédében kiemelte, hogy a Békés megyei csapat munkája a nemzeti válogatott kiváló szerepléséhez is nagymértékben hozzájárult.
A szervezők a rendezvény nyitányaként mind a harmincegy meghívott támogatónak külön-külön mondtak köszönetet, majd egy egyedi menüvel hálálták meg nekik a segítséget.
A vendégek a megyei szakácsoknak is éremesőt hozó luxemburgi világbajnokság ételsorát kóstolhatták végig. A tányérokra többek között enyhén füstölt vadlazac, kíméletesen sült mangalicapofa és tejfölös banánfagyi került.
Az Ambrus György, Varga Károly, Szeidler Zsolt, Nyári János, Kövér Sándor, Bartik Gergely, Magyar Tünde, Bondár László, Szokai Imre, Kovács Csaba, Piatkó Zsolt, Ambrus György Krisztián és Imre György összeállítású szakácscsapat Stuttgartban ismét egy nagy világversenyre készül, hiszen 2020-ban gasztroolimpiát rendeznek a német városban.
– Talán egy hónapunk van arra, hogy kiélvezzük az eddigi sikereket, és lazíthassunk, utána minden figyelmünket a közelgő olimpiai előkészületekre fogjuk fordítani – nyilatkozta a Békés Megyei Culinary Team csapatkapitánya.