Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Segítőiknek mondtak köszönetet a viharsarki mesterszakácsok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2019. január 19. 16:00
Segítőiknek mondtak köszönetet a viharsarki mesterszakácsok
Támogatói bált rendezett a Békés Megyei Culinary Team

világbajnoki menüsorral várta vendégeit a Békés megyei Culinary Team

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Támogatói bált rendezett a Békés Megyei Culinary Team január 19-én a gyulai Pándy Kálmán tagkórház éttermében, ahol a résztvevők a luxemburgi szakács-világbajnokság ételsorát is végigkóstolhatták.

Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke lapunknak elmondta, a rendezvényt azzal a céllal hívták életre, hogy megköszönjék azoknak a támogatóknak a munkáját, akik segítették a csapat felkészülését a luxemburgi világbajnokságra.

– Szeretnénk megmutatni a szponzorainknak, hogy mibe fektették a pénzüket. Az ő segítségük nélkül a Békés Megyei Culinary Team csapata nem tudott volna immár a hatodik világeseményről éremmel hazatérni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Az est fővédnöke Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke volt, aki beszédében kiemelte, hogy a Békés megyei csapat munkája a nemzeti válogatott kiváló szerepléséhez is nagymértékben hozzájárult.

A szervezők a rendezvény nyitányaként mind a harmincegy meghívott támogatónak külön-külön mondtak köszönetet, majd egy egyedi menüvel hálálták meg nekik a segítséget.

A vendégek a megyei szakácsoknak is éremesőt hozó luxemburgi világbajnokság ételsorát kóstolhatták végig. A tányérokra többek között enyhén füstölt vadlazac, kíméletesen sült mangalicapofa és tejfölös banánfagyi került.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Az Ambrus György, Varga Károly, Szeidler Zsolt, Nyári János, Kövér Sándor, Bartik Gergely, Magyar Tünde, Bondár László, Szokai Imre, Kovács Csaba, Piatkó Zsolt, Ambrus György Krisztián és Imre György összeállítású szakácscsapat Stuttgartban ismét egy nagy világversenyre készül, hiszen 2020-ban gasztroolimpiát rendeznek a német városban.

– Talán egy hónapunk van arra, hogy kiélvezzük az eddigi sikereket, és lazíthassunk, utána minden figyelmünket a közelgő olimpiai előkészületekre fogjuk fordítani – nyilatkozta a Békés Megyei Culinary Team csapatkapitánya.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)