Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sikerrel zárta a Békés Megyei Culinary Team a luxemburgi gasztrovébét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. december 07. 09:50
Sikerrel zárta a Békés Megyei Culinary Team a luxemburgi gasztrovébét
Gyulai kolbász is szerepelt a menüben

Fotó: Békés Megyei Culinary Team

Három egyéni bronzéremmel és egy diplomával tért haza a novemberben megrendezett luxemburgi szakács- és cukrász-világbajnokságról a Békés Megyei Culinary Team, amely a regionális csapatok között versenyzett.

A csapat tagjai: Szeidler Zsolt, Nyári János, Ságodi Márk és Herédi Péter szakácsok, valamint Várkonyi Tibor cukrász voltak.  

Ambrus György, a Békés Megyei Culinary Team menedzsere lapunknak elmondta: hosszú felkészülés előzte meg a versenyen való részvételt. Olyan résztvevőkkel kellett felvenniük a versenyt, akik hosszú ideje lényegében csak a vébére készültek.  

Fotó: Békés Megyei Culinary Team

– Három egyéni bronzérmet szereztünk, amire nagyon büszkék vagyunk, ahogy arra is, hogy a csapat egy diploma minősítést is kapott luxemburgi zsűritől az asztaláért. Ez egyfajta különdíjnak mondható – fejtette ki. 

Hozzáfűzte: a csapat tagjai meghívást kaptak a stuttgarti olimpiára is, továbbá egy tréninget is felajánlottak a stuttgarti zsűritagok a versenyzőknek. 

Fotó: Békés Megyei Culinary Team

– A stuttgarti eseményt előreláthatóan 2024 február elején rendezik meg. Természetesen kihasználjuk a felajánlást, ez nem is lehet kérdés – folytatta. 

Azt is elmondta, a luxemburgi gasztrovébére hatszor próbálták le felkészülésképpen azt az összeállítást, amivel indultak. Hozzátette: a versenyen Békés megye, Magyarország és Erdély kincseit mutatták meg, hiszen a versenykiírásban is az szerepelt, hogy az asztal tükrözze az adott ország jellemző nyersanyagait. A Békés Megyei Culinary Team menüjének része volt az orosházi libamáj, a gyulai kolbász, a karcagi birka és a szarvasi szilva is. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)