Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A szakácsolimpiára szánt alkotásait mutatta be a Békés Megyei Culinary Team

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2020. január 25. 10:00
A szakácsolimpiára szánt alkotásait mutatta be a Békés Megyei Culinary Team
Támogatóiknak mondtak köszönetet a viharsarki mesterszakácsok

A gyulai Pándy Kálmán-kórház Árvay termében mutatta meg először munkáit a szakácsolimpiára készülő a Békés Megyei Culinary Team január 24-én. Rendezvényen a meghívottak a stuttgarti szakács-világbajnokság ételsorát is végigkóstolhatták.

a szakácsolimpiára szánt ételkülönlegességeit mutatta be a békés megyei culinary team

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A 25. Nemzetközi Konyhaművészeti Kiállítás Szakácsolimpia küzdelmeinek ebben az évben a Messe Stuttgart ad majd otthont, ahol hetven nemzet szaktekintélyei versengnek egymással február 15. és 19. között. A rangos megmérettetésen a magyar nemzeti válogatott és a Békés Megyei Culinary Team is részt vesz.

Ahogy azt Ambrus György, olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Békés Megyei Culinary Team menedzsere lapunknak elmondta, egyéniben nyolc versenyző vág neki a világbajnokságnak, amelyből négyen az A kategóriában képviselik a viharsarki gasztronómiát. A világversenyen Ambrus György Krisztián és Imre György is versenybe száll, előbbi egy zsírból és tésztából készült kompozíciót állított össze, utóbbi pedig rizsszemekből álló képét mutatja be.

– Ez a hetedik versenyünk, ahol egy megújult a világbajnokság vár ránk, ám mi is megújultunk. A megfiatalított csapat kész arra, hogy megmutassa a világnak, hogy van egy Magyarország és van egy Békés megye. A megmérettetésen azokat az alapanyagokat kívánjuk felhasználni, amelyek megyénk alapanyagai, így a térség bogyós gyümölcseit, zöldfűszereit, gombaféleségeit és erdei kincseit használjuk majd fel.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A mesterszakács hozzátette, a csapat trénere továbbra is Varga Károly olimpiai- és világbajnok, Venesz-díjas mesterszakács, a fiatalok pedig éhesek a sikerre, így minden adott ahhoz, hogy ismét dobogón állhassanak a viharsarki gasztronómia képviselői.

– A mai estével a támogatóinknak szeretnénk köszönetet mondani, akik nélkül a Békés Megyei Culinary Team nem lehetne ott a világ legjobb szakácsait felvonultató versenyen. Szeretnénk számukra megmutatni, hogy a segítségükkel mire képes a csapat, hova tart a világ gasztronómiája és hogy milyen új dolgokat tudunk bemutatni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)