A 25. Nemzetközi Konyhaművészeti Kiállítás Szakácsolimpia küzdelmeinek ebben az évben a Messe Stuttgart ad majd otthont, ahol hetven nemzet szaktekintélyei versengnek egymással február 15. és 19. között. A rangos megmérettetésen a magyar nemzeti válogatott és a Békés Megyei Culinary Team is részt vesz.
Ahogy azt Ambrus György, olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Békés Megyei Culinary Team menedzsere lapunknak elmondta, egyéniben nyolc versenyző vág neki a világbajnokságnak, amelyből négyen az A kategóriában képviselik a viharsarki gasztronómiát. A világversenyen Ambrus György Krisztián és Imre György is versenybe száll, előbbi egy zsírból és tésztából készült kompozíciót állított össze, utóbbi pedig rizsszemekből álló képét mutatja be.
– Ez a hetedik versenyünk, ahol egy megújult a világbajnokság vár ránk, ám mi is megújultunk. A megfiatalított csapat kész arra, hogy megmutassa a világnak, hogy van egy Magyarország és van egy Békés megye. A megmérettetésen azokat az alapanyagokat kívánjuk felhasználni, amelyek megyénk alapanyagai, így a térség bogyós gyümölcseit, zöldfűszereit, gombaféleségeit és erdei kincseit használjuk majd fel.
A mesterszakács hozzátette, a csapat trénere továbbra is Varga Károly olimpiai- és világbajnok, Venesz-díjas mesterszakács, a fiatalok pedig éhesek a sikerre, így minden adott ahhoz, hogy ismét dobogón állhassanak a viharsarki gasztronómia képviselői.
– A mai estével a támogatóinknak szeretnénk köszönetet mondani, akik nélkül a Békés Megyei Culinary Team nem lehetne ott a világ legjobb szakácsait felvonultató versenyen. Szeretnénk számukra megmutatni, hogy a segítségükkel mire képes a csapat, hova tart a világ gasztronómiája és hogy milyen új dolgokat tudunk bemutatni.