Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiállítással tisztelegtek Székelyhidi Attila munkássága előtt a Magvetőben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2016. október 20. 18:20
Kiállítással tisztelegtek Székelyhidi Attila munkássága előtt a Magvetőben
Az iskolában huszonöt gyermek alkotásaiból nyílt tárlat
Tehetséggondozás az iskolákban címmel nyílt kiállítás általános iskolás nebulók alkotásaiból a gyulai Magvető Református Általános Iskolában október 20-án. Az intézmény és a Gyulai Református Egyházközség szervezésében megvalósult tárlatot délután 15 órakor nyitották meg az iskola ebédlőjében.
____Eredeti-GYHRCSD_016.JPG

Kiállítás a Magvető Református Általános Iskolában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A szervező, Fodor Judit lapunknak elárulta, az kezdeményezésnek elsősorban az volt a célja, hogy tisztelegjenek Székelyhidi Attila festőművész és rajztanár munkássága előtt, így ezen a napon az ő tanítványainak és a református iskola tanítványainak a munkáiból válogattak a szervezők.

A tárlatot Kukár István nyitotta meg 

– Ezek az alkotások egyben pályázati anyagok is, így továbbküldjük őket azokra a versenyekre, ahová készültek. A mai kiállításnak három fő tematikája volt: az egyiknek a címe lehetne a Mesterségem címere, de rajzolhattak arról is, mit jelent számukra, hogy reformátusok, vagy akár a sport és a mozgás témakörében is alkothattak a gyerekek – emelte ki a szervező.

Az esemény megnyitóján Kukár István rajztanár-képzőművész mondott köszöntőt, aki elárulta: ő maga is Székelyhidi Attila tanítványa volt. Jelenleg az iskola egyik vizuálpedagógusaként dolgozik.  

– A rajz, a képzőművészet nem másról szól, mint megfigyelni valamit, amit fel kell dolgoznom, és megjelenítenem síkbeli papíron. Ezáltal az ember megtanulja a világot értelmezni és megfogalmazni – hangzott el a képzőművész köszöntőjében.

Mint megtudtuk, a diákok az alsó tagozatosoktól a végzős korosztályig részt vehettek a rajzpályázatokon, és az egynapos tárlaton 25 kisgyermek alkotását állították ki, mintegy 40 képet. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)